Cégvilág

A Nemzeti Közművek megvette az ÉGÁZ-DÉGÁZ-t

A ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. 100 százalékos részvénycsomagja az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonába került csütörtökön. Az eladó a korábbi GDF-Suez, az ENGIE International Holding B.V.

„A tranzakcióval az ország déli részén valósult meg először teljes egészében az, hogy a földgáz- és áramszolgáltatást, ideértve a biztonságos és folyamatos ellátáshoz szükséges földgáz- és áramhálózatot a Nemzeti Közművek biztosítja az ügyfelek számára” – mondta Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmilyen teendőjük nincsen a vezérigazgató szerint.

Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója
Fotó: Kallus György

A tranzakcióval az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. részvénycsomagjának 100 százaléka, beleértve a társaság eszközeit és tudásbázisát, valamint a 23 125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózata a Nemzeti Közművek tulajdonába került. Ezzel a Nemzeti Közművek teljes hálózati infrastruktúrája a földgázt és a villamos energiát is beleértve már meghaladja a 60 000 kilométert – olvasható a Nemzeti Közművek közleményében.

Az ÉGÁZ-DÉGÁZ elosztási területe
Forrás: NKM Nemzeti Közművek Zrt.

A közel 500 főt foglalkoztató társaság Magyarország észak-nyugati és dél-keleti részén, hat megyében (Vas, Győr-Moson- Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés) több mint 775 ezer lakossági- és versenypiaci ügyfél biztonságos földgázelosztását biztosítja. A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozta a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül – áll a közleményben.

Kóbor György ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. NKM Nemzeti Közművek Zrt. földgáz-ellátás
Kapcsolódó cikkek