Cégvilág

Az Alza önkiszolgáló csomagmegőrzőket telepít

Csehország és Szlovákia után Magyarországon is önkiszolgáló csomagmegőrzőket telepít a cseh Alza webáruház a megrendelt áruhoz való gyorsabb hozzájutás céljából.

Négy AlzaBoxot már elindított, január végén az ötödik is a helyére kerül, Budapest után pedig az ország több pontján folytatódik a logisztikai fejlesztés. A szolgáltatás ingyenes, minden egyes bokszban 74 fiók van, ezekhez az év 365 napján hozzá lehet férni. Megrendelést közvetlenül kártyával lehet fizetni, az ügyfélnek négy napja van a megrendelt termék átvételére. A már működő átvételi pontjait Penny Market üzletek mellett alakította ki a társaság, mégpedig Kőbányán, a Pesti úton, Pesterzsébeten és Csepelen.

Forrás: MW

E lépés része lehet annak a tavaly októberben bejelentett terv­nek, hogy egy éven belül a magyar piac három legnagyobb webáruháza közé kerülne az Alza. A közép-európai e-kereskedelmet meghatározó társaság 2014 óta van jelen Magyarországon, ahol az idén már 14-15 milliárd forintos bevételt tervez. Összehasonlításképpen: a tíz legnagyobb webáruház éves szinten mintegy 110 milliárd forintot hasít ki magának a hazai online kereskedelemből. Még az ősszel új bemutatótermet is nyitott az Alza, ahol egyrészt elérhetővé válik a vásárlás utáni azonnali kiszállítás a raktárkészletről, másrészt a látogatók megismerkedhetnek a legújabb játékkonzolokkal, és az amatőr YouTube-felhasználók kipróbálhatják a professzionális műsorkészítési lehetőséget kínáló stúdiót is.

A prágai központú e-kereskedő vállalat 2016-ban hatmillió rendeléssel 644 millió eurós árbevételt ért el, 1100 alkalmazottja van, az mind a 28 országában elérhető. Kínálatában 160 ezer termék található, a cégnél még az autógyártás jövője, a Tesla is megrendelhető online. A cég felmérése szerint a vásárlói átlagéletkora 30 év, 77 százalékuk férfi.

Alza önkiszolgáló csomagmegőrző webáruház
Kapcsolódó cikkek