Cégvilág

Elkelt az Infopark A irodaház

A Diófa Alapkezelő Zrt. 2017 végén állapodott meg a CA Immoval az Infopark A irodaház befektetési tranzakciójáról. A Diófa Alapkezelő Zrt. a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap képviseletében vásárolta meg a 14 ezer négyzetméteres „A” kategóriás irodaházat – írja közleményében a CA Immo.

A LEED Gold környezetvédelmi minősítésű irodaház Dél-Buda legnépszerűbb irodai lokációjában helyezkedik el, ahol egyedi mikrokörnyezet biztosítja a munkavállalók kellemes munkavégzését. Az Infopark A irodaház hosszú évek óta teljesen bérbeadott, néhány házon belüli átcsoportosítások által 2018 januártól 1 500 négyzetméter válik elérhetővé új bérlők részére.

A 4 százalék körüli alpiaci üresedési ráta és az aktív érdeklődés tükrében nem marad sokáig kihasználatlanul az irodaterület. Az eladót a Colliers International képviselte a tranzakció során – derül ki a CA Immo közleményéből.

Forrás: CA Immo

„Ez a második tranzakció, melyet a Diófával közösen, nagyszerű partnerségben bonyolítottunk. Egy jó minőségű, elsőosztályú bérlőkkel teli épületet adtunk át részükre, biztos vagyok benne, hogy egy tartósan stabil bevételt termelő irodaház került a portfóliójukba. Kedvező piaci körülmények között tudtuk értékesíteni az Infopark A épületét a helyi portfóliókiigazítás nyomán, melynek része volt a 2016-ban vásárolt 70 400 négyzetméteres Millennium Towers irodakomplexum. A több mint 450 millió euró értékű ingatlanportfólióval Magyarország a CA Immo legnagyobb kelet-közép európai piaca” – fogalmazott Gulyás Ede, a CA Immo ügyvezetője az üzlet kapcsán.

 

Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap CA Immo ingatlanbefektető Colliers Hungary irodaház Diófa Alapkezelő Infopark
Kapcsolódó cikkek