Cégvilág

Ennyit keresnek az Aldi dolgozói

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. közzétette egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét. Ebből kiderül, az áruház adott pozícióra megyétől, régiótól függetlenül ugyanazt a bért garantálja munkavállalói számára.

A cég bérezési rendszere transzparens, és nem tesz különbséget az országon belül földrajzi régiók szerint, Sátoraljaújhelytől Sopronig minden Aldi üzletben ugyanazt a bértáblát alkalmazza – szögezi le közleményében az áruházlánc. Eszerint kivételt csak a nagy forgalmú, kiemelt üzletek képeznek, amelyek a rendkívül magas vásárlói létszámból adódóan nagyobb terhelést jelentenek az ott dolgozóknak, így az ő munkájukat még magasabb bérrel honorálják.

Forrás: AFP

Január elsejétől az idei emelés következtében mind a bolti eladók, mind a logisztika területén az áru-összekészítők kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki.

Ezzel a dolgozók bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot.

Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forintot kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzletek dolgozóinak BKV-bérletet is biztosít a cég – olvasható a közleményben.

A kiemelt üzletekben ennél is magasabb a bolti eladó munkatársak bruttó juttatása: a kezdők 322 319 forintot, míg a már tíz éve az Aldinál dolgozók 417 519 forintot kereshetnek.

A boltvezetők bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve 517 119 forintnál kezdődik, azonban a kiemelt boltokban elérheti a havi bruttó 844 519 forintot is.

A közlemény szerint a cégnél heti 20, 25, 30, 35 és 40 órás munkavégzésre is lehetőség van. Az Aldi tájékoztatása szerint a bolti területen az alkalmazottak 75 százaléka részmunkaidőben dolgozik, a legkedveltebb a heti 30 órás foglalkoztatottsági forma.

A bolti munkatársaknak 10 százaléka, a boltvezetőknek pedig 30 százaléka már 10 éve az Aldi munkavállalója. Az Aldi 2008-as magyarországi boltnyitásakor csatlakozó bolti dolgozók mintegy harmada a mai napig a cégnél dolgozik – közölték.

https://www.vg.hu/vallalatok/az-aldi-februartol-new-york-i-utakat-is-arul-781215/

Aldi béremelés bértábla
Kapcsolódó cikkek