Cégvilág

Ezert kell óvatosnak lennie az E.On olcsó gázával

Ha valaki felmondja az E.On szolgáltatóval kötött szerződését a kétéves hűségidő letelte előtt, az addig kapott kedvezmények visszafizetése mellett még 25 ezer forintot is fizetnie kell.

Az E.On sajnálatosnak nevezte, hogy a nagy gázfogyasztású versenypiaci ügyfeleinek szánt, tavaly októberben nyilvánosságra hozott üzleti ajánlata félreértelmezett formában jelent meg. Ez ugyanis olyan ügyfeleknek szól, akik a kisvállalkozásokhoz hasonló fogyasztásúak. Mostani közleményében nem szerepel a lakossági kifejezés, holott piaci ajánlata az átlagosnál mintegy másfélszer több gázt használó, s ezért körülbelül évi 300 ezer forintot fizető lakossági körnek szól.

Honlapja szerint, ha valaki felmondja a vele kötött szerződést a kétéves hűségidő letelte előtt, az addig kapott kedvezmények visszafizetése mellett még 25 ezer forintot is fizetnie kell. Személyes ügyfélszolgálatra csak Veszprémben van mód.

Forrás: AFP

Magyarországon a fentitől eltérő, tehát egyetemes gázszolgáltatásra minden lakos jogosult, e szolgáltatást egyedül az országos lefedettségű Nemzeti Közművek kínálja. Az egyetemes szolgáltatás nincs feltételekhez vagy határozott időhöz kötve, az ügyfelek többféle számlázási és fizetési lehetőségből választhatnak. Az egyetemes szolgáltatásban a földgáz árát a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete határozza meg.

Az NKM egyetemes villamosenergia-szolgáltatást is kínál – a törvényileg garantált szolgáltatás keretében –, és országos ügyfélszolgálata van személyes, telefonos és digitális kapcsolattartással.

A Nemzeti Közművek – egyedi versenypiaci ajánlatai mellett – is kínál kedvezményeket mostani és leendő lakossági ügyfeleinek. Így például akár 5000 forintot is jóváír annak, aki a cégnél elektronikusan intézné az áram- és a gázszolgáltatással kapcsolatos ügyeit.

gáz szolgáltatás E.On
Kapcsolódó cikkek