Cégvilág

Pécsett is lesz közbringarendszer

Az esztergomi Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. és Neuzer Kft. konzorciuma építheti ki az elektromos közösségi kerékpárkölcsönző rendszert Pécsett.

Rövidesen már Pécsett is lesz közbringarendszer. A város által kiírt közbeszerzési pályázatot az esztergomi Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. és Neuzer Kft. alkotta konzorcium nyerte el, mégpedig az eredetileg becsült 195,2 millió forint helyett 160 millió forintos ajánlattal – derül ki az Európia Unió közbeszerzési lapjából, a TED-ből.

A fővárosi Bubi közbringarendszer után Pécsett is kiépül a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer
Fotós: Vémi Zoltán

Az ajánlattevőnek egy elektromos közösségi kerékpárkölcsönző rendszert kell kialakítania a meglévő „Pécs-Egyetemvárosi kerékpárhálózat” nyomvonalán a PTE Janus Pannonius Klinikai tömb és a Zsolnay Negyed közötti szakaszon. A győztesnek hét állomást kell kialakítania a meghatározott helyszíneken, és hetven PEDELEC hajtású elektromos kerékpárt kell szállítania.

A tájékoztató szerint ez csak a fejlesztés első lépése, a nyertesnek a későbbiekben (opcionálisan) négy napelemes rendszerrel, és mozgásérzékelős infrakamerával ellátott új állomás létesítése nyílik lehetősége, és további ötven elektromos kerékpárt szállíthat. Szintén a projekt része a diszpécserközpont irodai infrastruktúrájának beszerzése és üzembe helyezése, a tesztüzem lefolytatása és az ajánlatkérő, valamint az üzemeltető személyzetének betanítása, oktatása.

közbringarendszer Cycleme elektromos kerékpár Pécs
Kapcsolódó cikkek