Cégvilág

Sebességet vált a hazai energiaital-gyártó

Ötmilliárd forintos beruházással több mint duplájára növeli gyártókapacitását a világ 48 országában jelen lévő Hell Energy hazai energiaital brand.

Január 22-én kezdte meg legújabb fémdobozos töltősorának telepítését a Hell Energy Magyarország Kft. Az összesen 5 milliárd forintos beruházással több mint duplájára növeli gyártókapacitását a világ 48 országában jelen lévő hazai energiaital brand, ezzel mintegy 70 új munkahelyet teremtve a hátrányos helyzetű borsodi régióban.

Négy héten át, több mint 60 kamion szállítja a Borsod megyei Szikszóra, a Hell üzemcsarnokába az új, 120 000 doboz/óra teljesítményű töltősor elemeit.

A Hell ezzel a most megvalósuló bővítéssel – amelyet az exportpiacok biztonságos kiszolgálásának igénye ösztönzött – több mint duplájára növeli gyártókapacitását, a harmadik gyártósor beüzemelése után a napi összteljesítmény már 4,5 millió doboz/nap lesz.

Az érkező, óriás teljesítményű gépsor – a 250 milliliteres kiszerelés vonatkozásában – higiéniai és töltéstechnológiai szempontból a világ legmodernebb, sebességét tekintve pedig Közép-Európa egyik leggyorsabb töltősora lesz.

Forrás: Hell Energy Magyarország Kft.

A gépsor a meglévőkhöz hasonló részelemekből épül majd fel, a depalettázótól kezdve, a dobozellenőrzőn, mixeren, töltőn, töltés ellenőrzőn át, egészen a raklapos csomagoló berendezésig. Az új gyártósor közvetlenül a mostani üzemcsarnok tőszomszédságban, egy 7200 négyzetméter alapterületű épületben kap helyet.

A telepítést megelőzően az új gépsorhoz is különböző kiszolgáló egységeket kell biztosítani. Az ezzel kapcsolatos munkálatok nagy része már be is fejeződött mostanra, így a kazánház és a vízkezelő teljesen elkészült, a szirupkonyhában pedig már állnak a tartályok.

A március végén befejeződő telepítés és összeszerelés után áprilisban kezdődhet a próbaüzem, mely a bevett szokás szerint először a vizespróbával indul majd.

Az előzetes tervek szerint a gépsor teljes kapacitásra való felfuttatása május végére fejeződik be, így az üdítőiparban fő szezonnak számító nyári dömpingre a Hell üzeme már teljes gőzzel gyártja majd a kiváló minőségű energiaitalokat és üdítőket.

energiaital gyártósor Hell
Kapcsolódó cikkek