Cégvilág

Továbbra sem jár a 2-es metró

A BKK tájékoztatása szerint a hatóság és a BKV Zrt. intézkedik, egyelőre nem indult újra a forgalom az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között. Kora hajnalban az M2-es metróvonalon szolgálatot teljesítő két szolgálati vonat szenvedett koccanásos balesetet a Blaha Lujza téri megállónál.

Koccanásos baleset miatt nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között – közölte a BKK fődiszpécsere szerdán reggel. A BKK tájékoztatása szerint a hatóság és a BKV Zrt. intézkedik, egyelőre nem indult újra a forgalom.

Fotó: Máthé Zoltán

Korábban Nebenführer Dávid azt közölte: a metró üzemkezdettől, 4 óra 27 perctől várhatóan 7 óráig nem közlekedik. Az MTI megkeresésére később azt mondta: a hatóság és a BKV Zrt. még egy órát kért, ám a BKK Facebook-oldalán fél kilenc után azt közölte, továbbra is pótlóbuszok közlekednek az érintett szakaszon.

A BKK Facebook-oldalán azt írta: aki teheti az Örs vezér tere felől vegye igénybe a 3-as villamost a Mexikói út felé, a 62-es villamost pedig a Blaha Lujza tér felé. Jelenleg 43 pótlóbusz van forgalomban – tették hozzá.

A BKV Zrt. negyed tíz után közleményben tájékoztatott a fennakadás okáról:

február 7-én kora hajnalban az M2-es metróvonalon szolgálatot teljesítő két szolgálati vonat koccanásos balesetet szenvedett a Blaha Lujza téri megállónál, az ütközés során a pótkocsik kisiklottak.

A közlemény szerint az üzemszünetben történt baleset során személyi sérülés nem történt, az eset vizsgálata, valamint az anyagi kár megállapítása folyamatban van. A rendőrségi vizsgálat szintén folyamatban van, a helyreállítási munkálatok megkezdődtek.

A műszaki elhárítás ideje alatt az Örs vezér tere és a Deák tér állomások között az utasokat pótlóbuszok szállítják. A forgalom várhatóan a kárelhárítási folyamatok után a teljes vonalon hamarosan megindul – közölte a BKV.

A műszaki elhárítás és a szükséges helyszíni vizsgálatok befejezését követően nem sokkal tíz óra előtt újraindult a forgalom az M2 vonalán – tájékoztatott a BKV.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt, két embert előállítottak.

pótlóbusz örs vezér tere 2-es metró Deák Ferenc tér
Kapcsolódó cikkek