Cégvilág

Gyárat indít a ThyssenKrupp Jászfényszarun

Kétfajta járműipari alkatrészt gyártását kezdi meg a ThyssenKrupp Jászfényszarun a legfejlettebb technológiával, és 500 dolgozóval.

Mintegy százmillió eurós beruházással új gyárat indít a ThyssenKrupp német ipari csoport Jászfényszarun – jelentette be a létesítmény átadásán Kartsen Kroos, a németországi társaság alkatrész-technológiai üzletágának vezetője. A mintegy 500 főt foglalkoztató üzemben kétfajta járműipari technológiát honosítanak meg.

Mindkettő a legfejlettebbnek számít a maga nemében, magas szinten robotizálás és a big data kínálta lehetőségek alkalmazása jellemzi, miközben a társaság pedig készül az ipar 4.0 folyamataihoz való csatlakozásra.

A kétfajta termékcsoport párhuzamos előállításával mód nyílik a hatékonysági- és költségelőnyök kihasználására is.

Karsten Kroos kiemelte, hogy a járműipari számára Magyarországon nagyon vonzó a beruházási környezet, amit az e területen megvalósult beruházások is igazolnak. Cége, mint beszállító, ezeket a járműipari társaságokat követi, ahogyan a világ más országaiban is. A ThyssenKrupp az elmúlt öt évben globálisan mintegy egymilliárd eurót fordított járműipari üzletága fejlesztésére.

A társaság illetékese elmondta még, hogy a német cég a debreceni gyárában is új beruházáson dolgozik, a termelést még 2018 végéig el kívánják indítani.

A ThyssenKrupp a világ 80 országában 156 ezer dolgozót foglalkoztat. Magyarországon 1999-ben jelent meg, az egységei Budapesten, Debrecenben, Győrben és Jászfényszarun működnek.

Jászfényszaru gyár ThyssenKrupp
Kapcsolódó cikkek