Cégvilág

Illegálisan töltött PB-gáz palackok kerültek forgalomba

Elsősorban Békés megyében, de feltételezhetően az ország több területén is zárófólia nélküli, illegálisan töltött palackok kerültek nagy mennyiségben forgalomba – hívta fel a PB-gázt használó fogyasztók figyelmét a Magyar PB-Gázipari Egyesület.

A zárófólián szereplő PB-gázforgalmazónak garantálnia kell a palackban lévő gáz korrekt mennyiségét, szabványnak megfelelő minőségét és a palack biztonságos felhasználhatóságát. A zárófólia nélküli palackoknál a töltést végző ismeretlen és ez a garancia nem áll fenn.

Az illegálisan töltött, zárófólia nélküli palackok veszélyt jelentenek a fogyasztókra és környezetükre – figyelmeztet az egyesület.

A Békés Megyében illegálisan töltött palackok között túltöltötteket is találtak, amelyek közül már a tavaszi meleg hatására egy felhasadt, szerencsére személyi sérülést nem okozva.

A Magyar PB-Gázipari Egyesület tagvállalatai (FLAGA Hungária Kft., Mol Nyrt. ,Prímaenergia Zrt.) felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy palackos PB-gáz vásárlása esetén minden esetben nézzék meg, van-e ép zárófólia a palack szelepén, és ne vegyék meg azt a palackot, amelyen nincs.

Aki olyan palackot vásárolt, amelyen nem volt zárófólia, azt ne használja, hanem keresse meg az eladó helyet és a tele palackjának biztonságosságát a számla, vagy nyugta ellenében a tagvállalatok díjmentesen ellenőrzik és ha szükséges, akkor kicserélik.

garancia Békés megye illegálisan töltött pb-gáz zárófólia palackok
Kapcsolódó cikkek