Cégvilág

Jobb, ha kezdjük a húsvéti csomagrendelést

Jön a húsvét és vele együtt a Magyar Postánál a növekvő csomagforgalom. Ezért a Posta néhány jó tanáccsal szolgál, hogy megússzuk a bosszankodást az ünnepek alatt.

Az idei húsvéti időszakban átlagosan ötödével nőhet a kezelendő csomagmennyiség a Magyar Postánál – derül ki a cég közleményéből. Piackutatások szerint az emelkedés mögött részben a húsvéti ajándékozások, részben pedig a webáruházak tavaszi akciói és a szezonális bevásárlások állhatnak.

A felmérések azt is kimutatták, hogy a március 15-i hosszú hétvége alatt a családoknak több idejük jut az online rendelésekre, és ez is hozzájárul a megnövekedett csomagmennyiséghez. A legforgalmasabb napok a húsvét előtti 2-3 hétben voltak az elmúlt években, de gyakran az ünnep után is kitart még a lendület.

Minderre tekintettel, ha valaki húsvétra csomagot rendel, akkor tanácsos időben megtennie ezt, illetve lehetőség szerint házhoz szállítás helyett csomagátvevőhelyre kérni a megrendelt terméket.

A Posta jelenleg is több mint 3 000 csomagátvevőhellyel rendelkezik (posták, csomagautomaták, MOL töltőállomások, Coop üzletek).

rew
Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek között több olyan is van, amely 0-24 óra között áll rendelkezésre, illetve mindegyik átvevőhely az adott település forgalmas részén található, így könnyen útba ejthető.

A Magyar Posta egyébként húsvétkor is nagy figyelmet fordít a csomagok kezelésére és kézbesítésére. A 2017-ben elvégzett fejlesztések idén is hozzájárulnak a gyors és hatékony csomagfeldolgozáshoz – áll a közleményben. Például a telephely létesítések és bővítések, az eszközbeszerzések, illetve a csomagátvevőhelyek számának növelése, valamint a csomagautomaták kapacitásának emelése tartozik a fontos intézkedések közé.

Tavaly a karácsonyi időszak tervezésekor a Magyar Posta több „nagyfeladóval” szoros együttműködést alakított ki, aminek köszönhetően a várható csomagmennyiség jelentős részéről napi előrejelzés állt rendelkezésre, és ez nagymértékben segíti az erőforrások optimális kihasználását.

A Magyar Posta 2018-ban is folytatja logisztikai fejlesztéseit, az év végi kiemelt szezonra egy új csomagfeldolgozó gépet is munkába fog állítani, amely jelentősen bővíti a Posta automatizált csomagfeldolgozási kapacitását.

logisztika húsvéti ajándékozás Csomagátvevőhely webáruházak Magyar Posta
Kapcsolódó cikkek