Cégvilág

Tovább száguldott tavaly a Porsche

Javította eredményét tavaly a Porsche AG autógyár, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó érdekeltsége a német auto.de autóipari hírportál beszámolója szerint.

A Porsche sportkocsigyártó vállalat 2017-ben 246 ezer autót értékesített, négy százalékkal többet az előző évinél, forgalma eközben öt százalékkal, 23,5 milliárd euróra emelkedett. A cég működési eredménye hét százalékkal, 4,1 milliárd euróra növekedett. A tavalyi év végén közel 30 ezren dolgoztak az autógyártó vállalatnál, nyolc százalékkal többen mint egy évvel korábban – számolt be a német auto.de autóipari hírportál.

A 2017-es gazdálkodási adatok bemutatása alkalmából Lutz Meschke pénzügyi igazgató kiemelte, hogy

a Porsche működési eredménye az elmúlt három évben több mint felével emelkedett.

A Porsche 911 GT3 RS
Forrás: Sebastian Gollnow/DPA/AFP

A Porsche 17,6 százalékos, az előző évinél 0,2 százalékponttal magasabb bevételarányos jövedelmezőségével egyike a világ legnyereségesebb autógyárainak.

Oliver Blume vezérigazgató elmondta, hogy a Porsche a hagyományos sportkocsi üzletág továbbfejlesztése mellett nagy figyelmet fordít az új járműtechnológiai és mobilitási területek fejlesztésére is.

Az elektromos mobilitási technológiákba például 2022-ig több mint hatmilliárd eurót invesztál. A befektetések egyaránt célozzák a meglévő modellpaletta elektromosítását és hibrid hajtásúvá tételét, valamint a töltőállomás-hálózat kiépítését. A Porsche mindemellett gondot fordít a mobilitási szolgáltatások fejlesztésére is.

 

járműtechnológia Porsche elektromos mobilitás autógyár
Kapcsolódó cikkek