Cégvilág

Új M4-szakaszt építenek át négysávosra

Megkezdődött az M4 gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti, 17,6 kilométeres szakaszának és a kapcsolódó létesítményeknek az építése.

Megkezdődött az M4 gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti, 17,6 kilométeres szakaszának és a kapcsolódó létesítményeknek az építése – jelentette be Mayer András, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese. A tervek szerint 2019 negyedik negyedévében adják át a beruházást, a kivitelezéséért a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. felel. A fejlesztés révén biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés Cegléd és Abony között, s tehermentesítik a térségi településeket.

Kétszer két sávos gyorsforgalmi utat alakítanak ki 3,75 méter széles forgalmi sávokkal, az autópályává fejlesztés lehetőségét pedig 26,6 méter koronaszélesség biztosítja. A meglévő kétszer két sávos nyomvonalat átépítik 6,1 kilométeren, a kétszer egy sávos szakaszt pedig 11,5 kilométeren négysávossá bővítik.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere szerint minden kilométernyi gyorsforgalmi út- vagy autópálya-fejlesztés mintegy 5 milliárd forintnak megfelelő működő-, munkahelyteremtő beruházást vonz. Kitért arra, hogy megtelt a 124 hektáros ipari park a városban, így az M4-es négysávosításához szorosan kötődve új ipari park kialakítását tervezik a kö­zeljövőben 64 hektáron.

autópálya Cegléd M4
Kapcsolódó cikkek