Cégvilág

Újjászületett a Markó utcai art deco épület

Az eredetileg transzformátorházként funkcionáló Markó utcai épületet „A” kategóriás irodaházzá építették át – közölték az építtetők.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) és a hatóságok együttműködésének köszönhetően március 27-én ünnepélyes megnyitóval átadták a belváros egyik legkülönlegesebb „A” kategóriás irodaházát – közölték az építettők. Az eredetileg transzformátorházként funkcionáló Markó utca 9. szám alatti ház mára új identitást kapott.

Az MI9 felülnézeti terve
Forrás: MI9

A műemléki védettséget élvező art deco épület vonzerejét nyüzsgő belvárosi elhelyezkedése, historikus karaktere és sajátos belsőépítészeti megoldásai adják.

A Markó Irodák 9 (MI9) bérlőinek inspiratív környezetet biztosítanak a galériák, a trendi „látszó gépészet” és a természetes megvilágítás. Az épület 5 emeletes, és 2630 négyzetméter irodaterületet foglal magában, a kialakítása pedig elsősorban kreatív műhelyek, start-up-ok és modern szemléletű cégek igényeit szolgálja.

 Az irodapiacon jelentős tér van még a bővülésre. A következő három évben akár 650 ezer négyzetméternyi új iroda is épülhet Budapesten. Ezek többsége a közkedvelt Váci-út vagy Dél-Buda területén várható, ahol az üres irodák aránya 3 százalék közelébe süllyedt.

 

art déco Markó utca transzformátorház MI9
Kapcsolódó cikkek