Cégvilág

Afrikai ország is pörgeti az EU autóiparát

Nigéria egyre inkább Afrika növekedési motorjaként hívja fel magára a figyelmet, a gyorsan népesedő ország egyre fontosabb szerepet játszik az európai autóiparban is.

Nigéria az EU autóiparának ötödik legfontosabb külpiacává nőtte ki magát. Tavaly az Inovev üzleti tanácsadó intézet szerint 240 000 Európában gyártott autót exportáltak a nyugat-afrikai országba, 154 százalékkal többet, mint 2016-ban – írja a német Handelsblatt.

A gyorsan szaporodó népességgel rendelkező, jelenleg mintegy 186 millió lakosnak otthont ország ezzel kiszorította Oroszországot az EU autóiparának öt legfontosabb piaca közül.

Forrás: AFP / PIUS UTOMI EKPEI

A lista első négy helyén egyébként sorrendben az USA (1,15 millió darab), Kína (566 000 darab), Törökország (512 000 darab) és Svájc (267 000 darab) állnak.

Összességében az EU mintegy 5,6 millió autót exportált az unión kívülre 2017-ben. Ez a mennyiség az össztermelés körülbelül 30 százalékát teszi ki.

Nigéria Afrika legnépesebb és a világ hetedik legnépesebb országa. A rendkívül erős, az autópiac az elmúlt években rendkívüli mértékben felpörgött.

EU autóipar nigéria Oroszország népesedés
Kapcsolódó cikkek