Cégvilág

Konkrét témákban kínálnának megoldásokat a magyar startupok

Madridban és Santanderben mutatkoztak be budapesti startupok a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és Magyarország Madridi Nagykövetsége szervezésében.

A BVK Be Smart versenyének nyertesei, a Route4U és az Electromega képviselte hazánkat Spanyolországban a magyar V4-es elnökség keretében nagykövetségünk által szervezett, a négy ország startup ökoszisztémáit együttesen bemutató két napos konferenciasorozaton – írja közleményében a BVK.

„A V4 magyar elnökségnek az a célja, hogy a digitalizációs kérdésekben is mutassuk meg a világnak, hogy mit tudunk. Hasonlóképpen gondolkodik erről a témáról Lengyelország, Csehország és Szlovákia is. Fontosnak tartom, hogy ne csak általánosságban mutatkozzunk be, hanem olyan konkrét témákban kínáljunk megoldásokat, amelyek minden várost érintenek, mint például a hulladékgazdálkodás, a környezetvédelem és a közlekedés. A Főváros támogatásával a BVK kiváló cégeket hozott ki, nagy érdeklődést keltett az Electromega elektromos kukásautója” – idézi a közlemény Győri Enikőt, Magyarország madridi nagykövetét.

Madridban mutathatták meg magukat a magyar startupok
Forrás: BVK

A programban Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke a konferenciákon előadást tartott a fővárosi jó gyakorlatokról és a közalapítvány startup programjairól.

Az Európai Regionális Versenyképességi Index adatai szerint a Madrid és Budapest régiói az innováció terén egymáshoz hasonló szinten, mindketten az uniós átlag felett teljesítenek. Kiváló lehetőséget látok arra, hogy a két régió között komoly kapcsolatok alakuljanak ki az üzleti innovációra alapozva

– közölte a kuratóriumi elnök.

A madridi konferencián Lepsényi István, az NGM gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkára a V4 országok képviseletében az okos városok témájában megvalósuló intézményi kezdeményezésekről beszélt.

  • A Route4U fejlesztése egy kereshető és tervezhető akadálymentességi térkép, mely az akadálymentesség szintje szerint színezett helyek mellett, a közösség által automatikusan naprakészen tartható járda adatokat is tartalmaz.
  • Az Elektromega Kft. kifejezetten nagy össztömegű tehergépjárművek elektromos meghajtására szakosodott innovatív induló vállalkozás, teljesen környezetkímélő, nulla emissziós, elektromos meghajtású szemeteskocsikat épít, immáron sorozatgyártásra alkalmas, kipróbált és bevált prototípussal rendelkezik.
  • startup vállalkozásfejlesztés Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány
    Kapcsolódó cikkek