Cégvilág

Újra magyar kézben az Extreme Digital

A magyar résztulajdonosok visszavásárolták az Extreme Digital többségi tulajdonrészét.

A magyar résztulajdonosok visszavásárolták az Extreme Digital többségi tulajdonrészét áprilisban a dél-afrikai székhelyű Steinhoff International kereskedelmi csoporttól, amely tavaly decemberben könyvelési szabálytalanságok miatt botrányba keveredett – közölte Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az ügyvezető kiemelte, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által jóváhagyott 50,4 százalékos tulajdonrész visszavásárlása azért volt fontos, mert

a Steinhoff csoporttal kapcsolatban megjelent negatív hírek annak ellenére is hatással voltak a magyar székhelyű vállalat működésére, hogy az nem volt integráns része a csoportnak.

A visszavásárlás értéke nem nyilvános, üzleti titok – tette hozzá.

Nemzetközi terjeszkedés előtt áll az Extreme Digital

Saját futárszolgálatot indít hamarosan az Extreme Digital, amely megnyitja első hagyományos külföldi üzletét is, méghozzá Romániában. Várkonyi Balázs, a cég ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak korábban elmondta, hogy csaknem 20 százalékos növekedéssel 360 milliárd forint fölé kúszhatott tavaly az online kiskereskedelmi piac forgalma, idén pedig a várhatóan hasonló mértékű bővüléssel a 430 milliárdot is túlszárnyalhatja.

Kiszórja a bóvlipapírokat az EKB

Az EKB még januárban közölte, hogy eladta a Steinhoff International, a botrányok által sújtott dél-afrikai holdingcég európai lányvállalatától vásárolt kötvényeit.

 

Steinhoff csoport Extreme Digital Gazdasági Versenyhivatal (GVH)
Kapcsolódó cikkek