Cégvilág

A Siemens több ezer embert küld kényszerszabadságra

A német elektrotechnikai cég munkavállalóinak az erőműüzletágat sújtó problémák miatt kell Pünkösd után otthon maradniuk.

A Siemens több ezer munkavállalója a Pünkösdöt követő „kényszerszabadságáról” a cég belső levelezési rendszerén értesült áprilisban. Ebben az erőműüzletág (Division Power and Gas - PG) vezetői bejelentették, hogy májusban ideiglenes üzemi leállásokra kerül sor – adta hírül a német Handelsblatt.

Ez csak az egyik intézkedés egy sor olyan megszorítás között, amelyek célja, hogy

a nyomás alá került energiaszektor költségeit csökkentsék – szivárgott ki az iparágban magukat kiismerő, jól értesült körökből.

A Siemens csoport az ágazatban már csak a szolgáltatásokkal termel nyereséget, az új üzletek veszteséget hoznak a cégnek – mondják a szakértők.

Forrás: AFP

A 2017/18-as első pénzügyi negyedévében a divízió nyeresége már majdnem a felére csökkent. A második negyedévben az elemzők további 62 százalékos nyereségcsökkenésre és 25 százalékkal alacsonyabb forgalomra számítanak.

A Siemens ezen a héten szerdán mutatja be negyedéves számait.

A nagyméretű gázturbinák piacán állítólag hatalmas túlkínálat keletkezett és ennek megfelelően a kevés megrendelésért nagyon nyomott árakon küzdenek a szállítók.

„ Ilyen körülmények között nem sokra megy a Siemens a megtakarításaival” – idézi a lap a szakértőket.

erőműüzletág kényszerszabadság Siemens
Kapcsolódó cikkek