Cégvilág

A Wizz Air UK első útja Bukarestbe vezet

A brit hatóságtól kapott üzemelési engedély birtokában a Wizz Air nagy-britanniai leányvállalata már meg is kezdte működését – adta hírül az anyavállalat.

Megkapta a brit polgári repülésügyi hatóságtól a légijármű-üzemeltetéshez szükséges igazolást és a működési engedélyt a Wizz Air UK, a Wizz Air légitársasági holding száz százalékos tulajdonú nagy-britanniai vállalata.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A hírt a cég a Londoni Értéktőzsdén jelentette be csütörtökön. Közölte azt is, hogy a Wizz Air UK – amelynek nagy-britanniai bázisrepülőtere a Londontól északra fekvő Luton – máris megkezdte működését; az első járat Luton és Bukarest között közlekedik.

A közlemény szerint a Wizz Air UK lutoni flottája 2018 végéig nyolc új Airbus A320-as, illetve Airbus A321-es repülőgépet számlál majd. Ez 860 millió dolláros beruházást jelent, és a légitársaság közvetlenül 300 új munkahelyet teremt londoni bázisán pilóták, utaskísérők és vállalatirányítási szakemberek számára.

A Wizz Air pörgetné fel Budapest idegenforgalmát

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtér mellett nyitja 2018 végén a régió legnagyobb és legfejlettebb légiközlekedési kiképzőközpontját a légitársaság – jelentették be április 24-én.

 

üzemelési engedély Luton Bukarest Wizz Air London
Kapcsolódó cikkek