Cégvilág

Erős anyagot állított össze a BÁV a tavaszi aukcióra

A MOM Kulturális Központban tartja tavaszi aukcióját a BÁV, amelyen különleges műalkotásokra és értékes ékszerekre licitálhatnak a vevők – adták hírül az aukciós ház vezetői budapesti sajtótájékoztatójukon.

A nagybányai festőiskola jelentős alkotásai, nagyértékű Zsolnay-fajanszok, japán szamurájpáncél és különlegesen értékes ékszerek is szerepelnek a BÁV 72. művészeti aukciójának több mint 500 tétele között, amelyekre május 15-én és 16-án lehet licitálni a MOM Kulturális Központban.

A májusi művészeti kínálat egy „erős és jól válogatott anyag lett”, amelyben a magyar festészettörténet kiemelkedő műveire is lehet majd licitálni – hangsúlyozta Tűzkő Péter, a BÁV műkereskedelmi üzletágvezetője a budapesti sajtótájékoztatón.

A tanzanit drágakő. A kép illusztráció
Forrás: AFP/Niklas Halle'n

Dembitzné Szalóki Magdolna igazságügyi ékszerszakértő elmondta, hogy a csaknem 200 eladásra kínált ékszer között a vásárlók találhatnak századfordulós és mai ékszereket, a gyöngy, a zafír, a smaragd és a rubin mellett pedig

a legújabb trend, a fekete gyémánt, valamint a világ egyik legritkább drágakövének számító tanzanit is megjelenik az ékszerekben.

Új rekordot érhet a Rockefeller-gyűjtemény árverése

Fél évvel azután, hogy Leonardo da Vinci Salvator Mundiját rekordáron árverezték el, ismét hatalmas bevételre számíthatnak a New York-i aukciósházak: Peggy és David Rockefeller gyűjteményének kedden kezdődő árverése a Christie's várakozásai szerint akár 600 millió dolláros (158,4 milliárd forintos) bevételt is hozhat.

 

ékszerek drágakő műalkotások BÁV aukció
Kapcsolódó cikkek