Cégvilág

Hatalmas ápolási eszközbeszerzés készülődik Pécsett

Mintegy 460 millió forintot fordíthat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja ápolási eszközök beszerzésére egy nyertes európai uniós pályázatnak köszönhetően.

A felsőoktatási intézmény közleményében az elmúlt évtizedek legnagyobb ápolásieszköz-beszerzésének nevezte az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaiból megvalósuló beruházást. Korszerű, a betegek kényelmét és biztonságát szolgáló, az orvosok, ápolók munkáját megkönnyítő eszközök kerülnek a régiek helyére – írták.

Fotó: Pécsi Tudományegyetem

A részletekről közölték,

összesen 531 felnőtt betegek ellátására szolgáló speciális ággyal, 574, beépített asztallal ellátott éjjeliszekrénnyel, 34, újszülöttek ápolását biztosító ággyal, 126 felfekvést megelőző matraccal, 400 ágymatraccal, 88 gurulós infúziós állvánnyal és 71 ülő- és fekvőkocsival gazdagodik a klinika.

Az első ütemben, a napokban érkező csaknem 100 elektronikusan mozgatható multifunkciós ágy kilenc klinikára, a speciális – felfekvést megelőző – matracok az intenzív osztályokra kerülnek.

Sebestyén Andor, a PTE KK elnöke a beruházás kapcsán elmondta,

a korszerű ápolási eszközök beszerzésével javul a betegellátás minősége, nő a betegek komfortérzete, várhatóan kevesebb lesz az ápolási szövődmény, hatékonyabbá válik a betegek mobilizációja, gyorsabb lesz a gyógyulás, és nem utolsósorban jelentősen könnyíti az ápolást végző szakszemélyzet munkáját.

eszköz beszerzés PTE
Kapcsolódó cikkek