Cégvilág

Újra forgalmaznak Kamazt itthon

Évente 40-50 Kamaz eladásával elégedett lenne a rendszerváltás előtt rendkívül népszerű teherégkocsik Euro 6-os változatait forgalmazó Duna Autó Zrt.

Évente 40-50 Kamaz eladásával elégedett lenne a rendszerváltás előtt rendkívül népszerű teherégkocsik Euro 6-os változatait forgalmazó Duna Autó Zrt. „Több évtized után, európai szabványoknak megfelelő, korszerű technikai tartalommal tér vissza a Kamaz. A termékpalettából tíz európai homologizációval rendelkező modell szerepel a kínálatunkban utcai és nehézterep kivitelben. Utóbbi 6x6-os változata lehet majd az egyik legnépszerűbb modellünk” – mondta Markó Zoltán a Duna Autó kereskedelmi igazgatója, aki szerint eladásaik csaknem felét ezek a verziók adhatják majd.

Erdőgazdálkodási, bányászati és útépítési területről érkezhetnek elsősorban a Kamazok vásárlói.

Az azonos, vagy nagyon hasonló kivitelű teherautókkal összehasonlítva nagyjából 20 százalékkal alacsonyabb áron kínáljuk majd a modelljeinket. A forgalmazásba részben azért vágtunk bele, mert a Lada személyautók forgalmazása kapcsán jó viszony alakult ki Oroszország gazdasági képviseletével

– tette hozzá Markó Zoltán. A Kamaz egyébként már jelen van Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában is és folytatni akarják terjeszkedésüket a régióban.

Fotó: Kamaz

Az európai piacra szánt teherautókat a litvániai Rokiskisben szerelik össze. Az orosz tervezésű alvázzal és futóművel készülő Kamazokba 260, 290 illetve 320 lóerős, 6,7 literes, angol gyártmányú Cummis motorok kerülhetnek. A legnagyobb, 1200 newtonméteres nyomatékot az 1100 és 1700 közötti fordulatszámtartományban adja le az erőforrás, a legnagyobb teljesítményre 2300-as fordulatszámon képes. A maximális nyomatéktartományban a teljesítmény 90 százalékára képes a motor. A Kamazokba kilenc sebességes, manuális ZF váltók kerülnek. A Federal Mogul és a Knorr-Bremse is szállít alkatrészeket a teherautó-gyártónak. Itthon 4x2-es, 4x4-es, 6x4-es és 6x6-os hajtásképlettel rendelhetők Kamazok.

Duna Autó autóipar Kamaz
Kapcsolódó cikkek