Cégvilág

POP FM helyett Retro Rádió lesz

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa hozzájárult, hogy az eredetileg tervezett POP FM helyett Retro Rádió néven induljon el az új országos kereskedelmi rádió.

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának közlése szerint az országos kereskedelmi rádiós pályázat nemrég megállapított nyertese, a HOLD Rádiós és Televíziós Reklám Kft. kérte a médiatanács jóváhagyását június 15-ei hatállyal, hogy az eredetileg tervezett POP FM helyett a védjegyhasználati engedéllyel alátámasztott Retro Rádió nevet használhassa. A kérelmet a médiatanács eheti ülésén jóváhagyta.

Az NMHH tájékoztatása szerint a névváltoztatáshoz igazodnak a főbb műsorszámok elnevezései is. A médiaszolgáltatási szerződés egyéb pontjai változatlanok, a médiaszolgáltató a szabályoknak megfelelően már a szerződés május 25-ei megkötése előtt – amely egyben előfeltétel is – befizette állami bevételként az éves médiaszolgáltatási díj felét.

Fotó: MW Fotó: Szabó Miklós

A testület két másik szolgáltató szerződésmódosítási kérelmét is elfogadta: szintén június közepétől a Budapest 99,5 MHz-es körzeti, közösségi frekvencián működő Retro Rádió Magyar FM néven, a Nyíregyháza 103,9 MHz-es helyi, kereskedelmi rádiós frekvencián sugárzó Retro FM pedig BestFM néven működhet tovább, a műsortervi arányokra tett változatlan vállalások mellett.

A médiatanács döntött arról is, hogy

tízezer forint bírságot szab ki a székesfehérvári Alpha Rádió szolgáltatójára, miután egy vizsgált márciusi műsorhét alapján a szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveges, közszolgálati és közösségi műsorszámot tett közzé.

A médiatanács a bírságot ezúttal is a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügy összes körülményét figyelembe véve állapította meg.

A médiatanács összesen 1,8 millió forinttal támogatja az idei, 14. Göcsej Filmszemle díjazottjait.

Az összeget a kisjátékfilm, a dokumentumfilm és a filmetűd kategória legjobbjainak, valamint a Szalay Annamária Filmdíj nyertesének ajánlja fel. A Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. mint szervező június 30-ig várja a pályaműveket a szeptember közepi szemlére. A szervezet az október második felében esedékes 18. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált négymillió forinttal támogatja.

NMHH Retro Rádió POP FM
Kapcsolódó cikkek