Cégvilág

Tovább bővült az ALTEO Csoport portfóliója

A most megvásárolt projekttársaságok összesen 14, egyenként 495 kilowatt villamos teljesítményű naperőmű-egység építésére rendelkeznek engedéllyel.

Két fotovoltaikus projekttársaság akvizícióját zárta az ALTEO Csoport, amelyek révén újabb kiserőművi beruházást valósíthat meg Nagykőrös külterületén a tőzsdén jegyzett energetikai vállalat. A naperőművek várhatóan 2019 első felében kezdik meg kereskedelmi működésüket, ezt követően a termelt villamos energiát a Kötelező Átvételi Rendszerben fogják értékesíteni 25 éven keresztül, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélye alapján – olvasható az Alteo sajtóközleményében.

A most megvásárolt projekttársaságok (a True Energy Kft., valamint F.SZ. Energia Kft.) összesen 14, egyenként 495 kilowatt névleges villamos teljesítményű naperőmű-egység építésére rendelkeznek engedéllyel, így a tranzakció révén az Alteo egy közel 7 megawatt összkapacitású kiserőmű beruházást valósíthat meg.

Az Alteo naperőművei várhatóan 2019 első felében kezdik meg kereskedelmi működésüket
Fotó: MTI /Czeglédi Zsolt

Eseménydús időszak áll mögöttünk a fotovoltaikus beruházásokat illetően, hiszen kevesebb mint 1 év alatt a portfóliónkba került a domaszéki, már működő naperőmű, valamint – a mostani megállapodással együtt – további három, megvalósítás alatt álló fotovoltaikus projekt is.

A jelenlegi tranzakcióval lassan kimerítjük a 15 milliárd forintos beruházási programunk keretét”

– mondta az új beruházás kapcsán Ifj. Chikán Attila, az Alteo Csoport vezérigazgatója.

A fenntarthatósági jelentéssel új befektetői kört céloz az Alteo

Az Alteo most publikálta második fenntarthatósági jelentését, ami nálunk még ritkaság, de a tengerentúlon pluszbefektetéseket hoz a cégeknek.

 

ALTEO Csoport kiserőmű naperőmű
Kapcsolódó cikkek