Cégvilág

Eláruljuk, hogy juthat spanyol focihoz

Bár itthon tulajdonképpen csak a háztartások 3 százalékában láthatják a spanyol labdarúgó bajnokság mérkőzéseit, egy kis kutatómunkával a maradék 97 százalék is élőben nézheti a Real Madrid vagy a Barcelona találkozóit.

Tekintve, hogy a Spíler 2 csak a Tarr Kft. előfizetői számára elérhető – amely a magyar háztartások mindössze 3 százalékát fedi le – gyakorlatilag spanyol foci nélkül maradt az ország. Egyelőre nem kapunk választ sem a TV2 Csoport, sem a szolgáltatók részéről a miértekről, a Népszava viszont utána járt, hogy milyen módon juthatunk hozzá Messiék meccsihez.

Az egyik megoldás, ha előfizetünk a VPN expressz csomagjára.

Az előfizető IP-címet kap egy tetszőleges országban, amivel újabb előfizetői jogot szerezhet egy adott régió kódolt sportcsatornáira. Itt már lehetőségek tárháza vár ránk, tekintve, hogy minden országban van olyan csatorna, ahol adják a La Liga meccseit, nekünk csak ki kell választani, hogy milyen nyelvű adást szeretnénk.

Egy hónapra 10 dollár (kb. 2800 forint) az előfizetési díj, negyedévre 9 dollár, egy évre pedig már csak 6,5 dollárt kell fizetnünk.

A másik megoldás az IPTV-előfizetés.

Fotó: AFP

Mivel ez többet ad a VPN-nél, értelemszerűen drágább is. Az IPTV-vel a világ összes kódolt sportcsatornája elérhetővé válik. A szolgáltatáshoz szükség lesz egy android boxra – amely ugyanolyan, mint amivel saját, itthoni szolgáltatónk által találkozunk – s ezt csatlakoztatni kell a tv-készülékünkhöz. Megközelítőleg 20 ezer forintért már szerezhetünk is magunknak Kínából, de aki az olcsó húsnak híg a leve filozófiát vallja, az 40-100 ezer forint között is eszközölhet magának egy ilyen boxot.

Az IPTV havi előfizetési díja nem olcsó, 16 euró (5200 forint), de a beszámolók alapján mindenképp nagyot nyerhetünk egy ilyen csomaggal, hiszen az előfizetés birtokában gyakorlatilag nincs olyan sportág, nincs olyan meccs, amiről lemaradunk.

A harmadik megoldás, ha olyan boxot veszünk, amelynek a fiájlrendszere átalakítható.

Be kell szereznünk egy körülbelül 6 ezer forintos parabolaantennát, egy nagyjából 25 ezer forintos boxot, a fájlátalakításért pedig éves szinten 120 eurót kell fizetnünk.

Lehet, hogy a magyar rajongók mégis megússzák a trükközést

Az Index újságírója, Varga Attila arról számolt be, hogy egy privát beszélgetés során Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója megsúgta neki, a héten fontos bejelentést tesznek Spíler-ügyben, valamint a Spíler Extra nevű online felület elindulása is várható már két héten belül.

 

Spíler spanyol foci La Liga VPN Tarr Kft TV2-csoport IPTV
Kapcsolódó cikkek