Slow food Torinóban magyar kiállítókkal
Első alkalommal vesz részt országstanddal Magyarország a nemzetközi Slow Food mozgalom legnagyobb rendezvényén, a torinói Terra Madre Salone del Gusto fesztiválon szeptember 20. és 24. között.
Fontos lépésnek nevezte a magyar gasztrokultúra történetében a Slow Living Hungary Egyesület elnöke, Szekeres Diána, hogy az egyesület és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös szervezésében az ország bemutatkozhat a kétévente megrendezett Terra Madre Salone del Gusto fesztiválon. Szekeres Diána a távirati iroda tudósítása szerint elmondta: a torinói fesztivál a harminc éve alapított Slow Food mozgalom legjelentősebb eseménye, amelyre az egész világból érkeznek ökotudatos utazók és szakmai érdeklődők, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartó gasztroturisztikai célpontokat keresik. A magyar termelők, tenyésztők, borászok és a fenntartható gasztronómiában gondolkodó éttermek számára nagy lehetőség, hogy világszínvonalú termékeikkel bevezethetik Magyarországot erre a fontos eseményre.
A magyar országstandon az Egri borvidéket az Almagyar Érseki Szőlőbirtok és a Gál Tibor Pincészet képviseli az egri bikavérrel, az egri csillaggal és a menoire szőlőfajtával. Szekszárd és a kadarka képviseletében a Heimann Családi Pincészet érkezik Piemont fővárosába. Nagy Géza egerszóláti szürkemarha-tenyésztő a különleges magyar fajtát mutatja be. A Mátrai borvidék gasztrokultúrája is jelen lesz: a gyöngyösi Bori Mami étterem és a Tisza-tó közelében működő Graefl-major képviseli hazánkat, a stand látogatói megkóstolhatják a noszvaji Bodnár Oszkárné tizenkét órán át főzött szilvalekvárját is – számolt be Szekeres Diána.


