Első alkalommal vesz részt országstanddal Magyarország a nemzetközi Slow Food mozgalom legnagyobb rendezvényén, a torinói Terra Madre Salone del Gusto fesztiválon szeptember 20. és 24. között.
Fontos lépésnek nevezte a magyar gasztrokultúra történetében a Slow Living Hungary Egyesület elnöke, Szekeres Diána, hogy az egyesület és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös szervezésében az ország bemutatkozhat a kétévente megrendezett Terra Madre Salone del Gusto fesztiválon. Szekeres Diána a távirati iroda tudósítása szerint elmondta: a torinói fesztivál a harminc éve alapított Slow Food mozgalom legjelentősebb eseménye, amelyre az egész világból érkeznek ökotudatos utazók és szakmai érdeklődők, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartó gasztroturisztikai célpontokat keresik. A magyar termelők, tenyésztők, borászok és a fenntartható gasztronómiában gondolkodó éttermek számára nagy lehetőség, hogy világszínvonalú termékeikkel bevezethetik Magyarországot erre a fontos eseményre.
A magyar országstandon az Egri borvidéket az Almagyar Érseki Szőlőbirtok és a Gál Tibor Pincészet képviseli az egri bikavérrel, az egri csillaggal és a menoire szőlőfajtával. Szekszárd és a kadarka képviseletében a Heimann Családi Pincészet érkezik Piemont fővárosába. Nagy Géza egerszóláti szürkemarha-tenyésztő a különleges magyar fajtát mutatja be. A Mátrai borvidék gasztrokultúrája is jelen lesz: a gyöngyösi Bori Mami étterem és a Tisza-tó közelében működő Graefl-major képviseli hazánkat, a stand látogatói megkóstolhatják a noszvaji Bodnár Oszkárné tizenkét órán át főzött szilvalekvárját is – számolt be Szekeres Diána.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.