Cégvilág

Csúcsmodern tanműhely várja a gyöngyösi diákokat

A Procter&Gamble (P&G) csütörtökön megnyitotta a cég gyöngyösi gyárában létrehozott, a helyi szakképző iskolások számára duális képzést biztosító modern tanműhelyét. 

A P&G Gyöngyösön indított új programjának célja, hogy segítse a fiatalok felkészülését karrierjükre a modern gazdaságban és az iparban. A program keretén belül, együttműködésben az Egri Szakképzési Centrummal, bekapcsolódott a duális szakképzésbe, és elindította az Ipari gépész és a Műanyagipari feldolgozó szakképesítések gyakorlati képzését, amelyhez

önálló vállalati tanműhelyt hozott létre az Innovációs és Technológiai Minisztérium által nyújtott, 149 716 718 forint összegű támogatással.

Fotó: Kallus György

A gyár területén felépült tanműhelyben egy teljesen felszerelt osztályterem, két műhely és közösségi terek kaptak helyet. A csúcsmodern tanműhely teljes gyakorlati képzést nyújt az Ipari gépész és a Műanyagipari feldolgozó szakmák elsajátításához, de tervezik egyéb (elektronikai, fröccsöntő vagy mechatronikai) szakmák oktatását is. A gyakorlati képzésen részt vevő diákok az Egri Szakképzési Centrum József Attila Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiuma tanulói lesznek.

A P&G gyárban megnyíló tanműhely alkalmas lesz arra, hogy a diákok olyan gyártási munkafolyamatokat sajátíthassanak el, amelyek majd a konkrét munkájuk részét képezik. A többfajta gyártási részfolyamat megismertetése abban is segíthet, hogy a tanulók könnyebben döntsenek arról, milyen területen, milyen munkakörben kívánnak majd a végzettség megszerzését követően elhelyezkedni

– állítja Forgács István, szakképzési szakértő, a Szakképzési Innovációs Tanács tagja.

A vállalat a szakképzést elvégző diákoknak munka- és karrierlehetőséget is biztosít, lehetővé téve, hogy a P&G továbbra is együtt növekedjen Magyarországgal.

Gyöngyös tanműhely Procter&Gamble duális képzés
Kapcsolódó cikkek