Cégvilág

Tetemre hívja a Netflixet a Comcast

A Comcast amerikai kábelszolgáltató bejelentette, hogy kivásárolja a 21st Century Fox részesdését a Sky európai televíziós óriásban.

A Comcast amerikai kábelszolgáltató 11,63 milliárd fontért (15,1 milliárd dollár, 1 font=363,15 forint) kivásárolja a 21st Century Fox 39 százalékos részesdését a Sky európai televíziós óriásban. A csütörtöki bejelentés szerint az ügyletet várhatóan a jövő héten lezárják és ezzel a Comcast cégé lesz a Sky egésze.

A Comcast szeptember végén szerezte meg a Sky többségi hányadát, miután részvényenként 17,28 fontot ajánlott, míg a Fox csupán 15,67 fontot. A Comcast ajánlata a Sky céget 30 milliárd font körülire értékelte.

Fotó: AFP

A Sky-csoportnak 23 millió előfizetője van Nagy-Britanniában, Írországban, Németországban, Ausztriában és Olaszországban. A Comcast a legnagyobb kábelszolgáltató az Egyesült Államokban, és olyan stúdiókkal rendelkezik, mint a Universal Pictures és az NBC Universal.

A vállalat azért tartja fontosnak a Sky megvételét, mert hatékonyabban tudja felvenni a harcot olyan konkurensekkel, mint a Netflix.

Netflix Fox Sky Comcast
Kapcsolódó cikkek