Cégvilág

Az NMHH megerősítette: már csak pár hónapig szólhat a Music FM és a Sláger FM

A Music FM és a Sláger FM üzemeltetője is 2012 februárjában kötötte meg a szerződést a műsorszolgáltatásról: ezek az engedélyek nemsokára lejárnak.

A Médiatanács nem hosszabbította meg a Music FM és a Sláger FM frekvenciaengedélyét – írja a HVG. A két rádió üzemeltetője is 2012 februárjában kötötte meg a szerződést a műsorszolgáltatásról, ám

ezek az engedélyek csak 7 évre szólnak, viszont további 5 évre meghosszabbíthatók. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa most úgy döntött, hogy nem járul hozzá a hosszabbításhoz

– írja a portál.

A Világgazdaság megkeresésére a hatóság közölte, hogy

a Sláger FM kérelmezte a megújítást, de a csatornán többször is súlyosan megsértették a gyermekek kiemelt védelmére vonatkozó törvényi rendelkezéseket, emiatt a szerződés nem újítható meg a médiatörvény alapján.

A Music FM kérelme esetében ugyancsak törvényi kizáró okok merültek fel, mivel a szolgáltató a működése alatt

egyrészt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor.

Fotó: MW / Szabó Miklós

A Music FM üzemeltetője a Prodo Voice Studio Zrt., a Sláger FM frekvenciáját közvetve a Tematic Media Group Kft. birtokolja, amely a romániai befektető, Radu Morar érdekeltsége – írja a HVG.

Az NMHH legfrissebb adatai szerint a júliustól szeptemberig tartó időszakban országosan a 4. és az 5. leghallgatottabb rádió volt a Music FM és a Sláger FM a 15 évesek vagy annál idősebbek körében. A Music napi hallgatótábora 525 ezer, a Slágeré 393 ezer. Budapesten a Sláger a piacvezető 183 ezer hallgatóval, a Music a harmadik, 158 ezerrel – olvasható a cikkben.

Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság rádió
Kapcsolódó cikkek