Cégvilág

Helyére emelték az LNG tartályt

A Pannon Fuel Kft. karnyújtásnyira került Magyarország első LNG töltőállomásának megnyitásához.

A Pannon Fuel Kft. – az által társfinanszírozott PAN-LNG projekt vezető infrastruktúra beruházója – elkezdte beszállítani a gépészeti egységeket az LNG töltőállomás infrastruktúra összeszereléséhez.

A legelső, látványos egység a kísérő kocsival, speciális szállítmányként érkezett 77 köbméteres LNG tartály megérkezése és behelyezése volt, mely két autódaru összehangolt munkáját igényelte a helyére állításkor.

A tökéletes előkészítésnek köszönhetően percek alatt elfoglalhatta végleges helyét a tartály Magyarország legforgalmasabb áruszállító útvonalán.

Míg az Európai Unióban már több mint 175 ponton tankolják az LNG üzemanyaggal közlekedő járműveket, addig a Magyarországon tavasszal nyílik az első töltőállomás.

Fotó: BIOLNG

A nehézgépjárművek kategóriájában egyedüli alternatívának számító cseppfolyósított földgáz üzemanyag alacsonyabb CO2 kibocsátást és károsanyagoktól szinte teljesen mentes kipufogógázt eredményez. Ennek köszönhetően a fuvaroztatók és fuvarozók körében óriási kereslet támadt a gázzal hajtott IVECO, Scania és Volvo tehergépkocsik iránt.

A Pannon Fuel Kft törekszik arra, hogy minél előbb CO2 semleges BioLNG-t értékesíthessen azon cégek számára, akik a környezetvédelem mellett a klímavédelmet is komolyan kívánják venni.

A BioLNG ugyanis megújuló biogáz alapú tisztított üzemanyag, a körkörös gazdaság részeként annyi üvegházhatású gázt nyel el, amennyit felhasználása során a jármű kibocsát, ezáltal teljes mértékben klímabarát, tiszta üzemnek minősül.

A megújuló gáz az áruszállítás jelenleg ismert, legkönnyebben megvalósítható CO2-mentes üzemének lehetőségét kínálja ezáltal.

BIOLNG tartály
Kapcsolódó cikkek