Cégvilág

A kormány partnere lett a Tungsram

A Tungsrammal nyolcvanra bővült a magyar kormány stratégiai partnereinek száma.

Stratégiai partnerséget kötött a Tungsram Zrt. és a magyar kormány. A megállapodást a társaság részéről Jörg Bauer elnök-vezérigazgató, a kormány részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter írta alá a Tungsram Váci úti központjában.

„Átini Tungsram” („Adj Tungsramot”) – az arab világban sokan így kérnek izzót, mert a Tungsram neve a világ sok térségében összeforrt a minőségi lámpával – mutatott rá előadásában Jörg Bauer. Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a társaság versenyképessége nem képzelhető el minőségi partnerségek nélkül. A Tungsram jelenleg több száz hazai kkv beszállítóval dolgozik.

Fotó: VG / Kallus György

Annak alapján, hogy a Tungsramnak 21 országban van kereskedelmi képviselete, Szijjártó Péter a társaságot budapesti központú magyar multinak nevezte. Mint mondta,

ez a harmadik legnagyobb, magyar magánkézben lévő társaság, 1500 hazai beszállítóval dolgozik, ebből 670 a kkv.

A miniszter magyarázata szerint már ez is indokolta, hogy a kormány a stratégiai partnerség aláírásával segíti a Tungsram sikerét, a magyar ipari hagyományok megtartását és a munkahelyek megvédését.

Fotó: VG/Kallus György

Emlékeztetett, hogy

a kormány eddigi, 79 stratégiai partnere már 22 ezer új munkahelyet teremtett, és jelenleg 180 ezer főt foglalkoztat.

A verseny ugyanakkor kemény, a kormány ezért is támogatta, hogy az Eximbank egy nagy hitellel segítse a Tungsram fejlesztéseit, terjeszkedését. A hazai vállalkozásoknak teremt kedvezőbb működési feltételt az is, hogy júliustól 12,5 százalékra csökken a szociális

Fotó: VG/Kallus György

A Tungsram tavaly áprilisban került Jörg Bauer érdekeltségébe, akinek az volt a célja a GE világítótest és globális autólámpa üzletágának átvételével, hogy tevékenységét fejlessze, új tevékenységekkel bővítse és ismét az adott nemzetközi piac befolyásos szereplőjévé tegye.

A múlt év őszén csatlakozott a Tungsram csoporthoz az üzletág 23 leányvállalata is, 22 országból. A Tungsram Magyarországon öt helyszínen termel, termékeinek 98 százaléka külföldön talál vevőre.

stratégiai partner Szijjártó Péter Tungsram
Kapcsolódó cikkek