Cégvilág

Százmillió dolláros keresetet indítottak a Jackson-hagyaték kezelői

A hagyatékkezelők által benyújtott kereset nem indítványozta a Michael Jacksonról szóló dokumentumfilm sugárzásának megakadályozását.

Michael Jackson hagyatékának kezelői keresetet nyújtottak be az HBO ellen, mert a kábelcsatorna a néhai sztár állítólagos gyermekmolesztálásáról készült dokumentumfilmjével megszegett egy korábbi szerződést, amelyben vállalta, hogy nem tünteti fel rossz színben az énekest.

A Los Angeles-i felsőbb bíróságra csütörtökön benyújtott keresetben

százmillió dolláros (28 milliárd forintos) kártérítésre tartanak igényt, mivel nézetük szerint az HBO elítélendő módon becsmérelte Michael Jacksont a dokumentumfilmben.

A Leaving Neverland című kétrészes dokumentumfilm a januári Sundance Filmfesztiválon debütált, és az HBO március 3-án és 4-én készül bemutatni.

https://www.youtube.com/watch?v=R_Ze8LjzV7Q

A filmben két, ma már harmincas éveiben járó férfi beszél arról, hogy Jackson gyermekkorukban – egyikük 7, másikuk 10 éves volt – összebarátkozott velük, és szexuálisan molesztálta őket. Jacksont, aki 2009-ben hunyt el, 2005-ben felmentették egy másik molesztálási perben, amelyet egy 13 éves fiú állítólagos zaklatása miatt indítottak ellene.

Michael Jackson
Fotó: AFP

A hagyatékkezelők által benyújtott kereset nem indítványozta a dokumentumfilm sugárzásának megakadályozását, ugyanakkor kiemelte, hogy

a produkció megszegi azt a szerződést, amelyet az HBO 1992-ben írt alá Jackson Dangerous című turnéjának közvetítésével kapcsolatban, és amelyben a csatorna vállalta, hogy sem akkor, sem később nem feketíti be Jacksont.

Az HBO csütörtökön kiadott közleményében azt írta, hogy

a dokumentumfilm elleni kétségbeesett fellépések dacára nem változtatnak a műsor sugárzási tervén.

Mint fogalmaztak, a produkció lehetővé teszi, hogy mindenki mérlegelje a történteket, a vádakat és levonja a következtetéseket a maga számára.

Az énekes családja januárban a dokumentumfilmet és a vádakkal foglalkozó cikkeket nyilvános lincselésnek nevezte és leszögezte, hogy Michael Jackson száz százalékig ártatlan.

Howard Weitzman, a család ügyvédje kijelentette, hogy az HBO-nak meg kellett volna győződnie arról, hogy a Leaving Neverland forrásai megbízhatóak voltak, a tényeket ellenőrizték, tisztességes és kiegyensúlyozott produkció készült. Weitzman szerint a kábelcsatorna szemérmetlenül ki akart használni egy ártatlan embert.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek