Cégvilág

Aláírták a bérmegállapodást a MÁV-csoportnál

A Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) 2019. március 25-i ülésén a MÁV Zrt. és a képviselettel rendelkező szakszervezetek megállapodtak az 5 százalékos bérfejlesztés végrehajtásáról – közölte a vasúttársaság.

A MÁV vezetése által előterjesztett javaslat – a 2017–2019-es időszakra vonatkozó, a MÁV Zrt. és a vasutas érdekképviseletek által kötött hároméves bérmegállapodásnak megfelelően,

a 2017. évi átlagosan 13 százalékos, majd 2018. évi átlagosan 12 százalékos bérfejlesztést követően

– az idei évre meghatározott, átlagosan 5 százalék mértékű bérfejlesztés végrehajtására vonatkozott.

Fotó: MTI / Jászai Csaba

A VÉT ülésén a vasúttársaság és a szakszervezetek Homolya Róbert MÁV Zrt. elnök-vezérigazgató vezetésével a munkáltatói javaslatot megvitatták, és megállapodás született a 3 éves bérmegállapodás szerinti, a nem vezető beosztású munkavállalókat érintő 2019. évi 5 százalékos béremelésről, 2019. január 1-jéig visszamenőleges hatállyal.

Idén január 1-jétől a BSc / BA (felsőfokú alapképzés) végzettséghez kötött munkakörökben az alapbérek minimuma 315 ezer forint/hó, az MSc / MA (felsőfokú mesterképzés) végzettséghez kötött munkakörökben 360 ezer forint/hó összegre változik.

Az idei évre megkötött bérmegállapodás alapján a munkáltatói önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítés bruttó mértéke 0,5 százalékkal nő, így az a MÁV Zrt.-nél 3,5 százalékról 4 százalékra változik.

bérfejlesztés emelés MÁV
Kapcsolódó cikkek