Cégvilág

Még egy számlát lehet Díjneten keresztül fizetni

Márciustól már távfelügyeleti számlákat is be lehet fizetni a Díjneten, miután az országszerte elérhető Criterion Biztonsági Szolgáltatások Zrt. is csatlakozott az e-számlakezelő és fizetési rendszerhez.

Tavaly több mint 50 milliárd forint értékben fizettek be lakással kapcsolatos – különböző közműcégek, telefon- és internetszolgáltatók, biztosítók számláit – kiadásokat elektronikusan, a Díjneten keresztül a rendszer felhasználói.

A Díjnetben már több mint 30 számlakibocsátó található. Országos és regionális közműszolgáltatók, telekommunikációs cégek számláinak rendezése mellett lehetőség van biztosítások díjának fizetésére is. Mostantól pedig egy újabb területtel, a távfelügyelettel bővül a paletta. A Criterion az egyik

legnagyobb magyarországi, biztonsági szolgáltatásokat kínáló cégcsoport, távfelügyeleti üzletága országos lefedettségű, 24 órás felügyeletet kínál, riasztórendszerek telepítésével kombinálva. A cégcsoport távfelügyeleti üzletágának lakossági ügyfelei, országosan mintegy 18 ezren tudják mostantól a Díjneten fizetni elektronikusan számlájukat, egyszerűen, gyorsan, ingyen.

Fotó: VG

Már a néhány ezer ügyféllel rendelkező cégeknek is megéri csatlakozni a Díjnethez, mert jelentősen csökkenthetők a számlázási és a befizetésekkel kapcsolatban felmerülő költségek, illetve a statisztikák alapján érdemben nő a fogyasztók fizetési fegyelme is – nyilatkozta Garamszegi Tamás, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. A rendszert használók a számlákat elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer.

A számlák kiegyenlítésére számos lehetőség van: a rendszeren belül bankkártyás fizetéssel, internetbanki átutalással, iCsekk mobilalkalmazással, illetve csoportos beszedési megbízással és egyedi átutalással is végrehajtható a művelet. A Díjnet emellett ingyenesen biztosítja a múltbéli fizetési tranzakciók megtekintését és a számlák letöltését a bemutatásukat követő 18 hónapig.

Díjnet Criterion számlafizetés Garamszegi Tamás
Kapcsolódó cikkek