Cégvilág

Új vezető a tőzsdei cég élén

Jelentős tőkepiaci és vezetői tapasztalattal rendelkező vezérigazgatót nevezett ki az AutoWallis. Ormosy Gábor számára nem ismeretlen a Wallis és az autós iparág sem, hiszen korábban a Csoportnál pénzügyi igazgatói, míg a Wallis Autó Holdingnál pénzügyi igazgatói, majd vezérigazgatói feladatokat is ellátott.

Ormosy Gábort nevezte ki vezérigazgatójának a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt.. A jelentős pénzügyi és vállalatirányítási tapasztalatokkal rendelkező szakember feladata, hogy segítse a régiós autós vállalat hosszú távú stratégiájának kidolgozását, valamint növekedési terveinek megvalósítását.

Az új vezérigazgató számára nem ismeretlen a Wallis Csoport, tranzakciós és stratégiai tanácsadói tapasztalataira építve 2004-től a Wallis Autó Holding pénzügyi igazgatójaként,

majd vezérigazgatójaként dolgozott az autós üzletág reorganizációján, ezt követően pedig a Wallis Csoport pénzügyi igazgatói feladatait látta el.

A Mini autómárkát is a Wallis képviseli hazánkban
Fotó: AFP / Tobias Schwarz

A szakember tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen és az amerikai Georgetown Egyetemen végezte. 2006-ban a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalataként alapította meg és irányította vezérigazgatóként a kkv-k EU támogatásainak adminisztrálásáért felelős MAG Zrt.-t, majd ezt követően egyebek mellett az MKB Banknál és a Veolia csoportnál töltött be vezető pozíciókat.

vezérigazgató Auto Wallis kinevezés
Kapcsolódó cikkek