Cégvilág

Startup versenyt hirdet az INPUT Program

Mintegy 30 ezer dollár összdíjazású startup versenyt indít az INPUT Program – közölte szerdán az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Országos versenyt hirdet az IKT startupok nemzetközi piacra lépését elősegítő INPUT Program.

A megmérettetésen elnyerhető díjak három csapat nemzetközi szakmai programon való részvételét teszik lehetővé összesen mintegy 30 ezer amerikai dollár (körülbelül 8,6 millió forint) értékben.

A döntőt szeptemberben, a budapesti ITU Telecom World 2019 találkozó keretében rendezik majd meg – írja szerdai közleményében Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A verseny célja, hogy a startup vállalkozások számára kiemelt nemzetközi közegben bemutatkozási lehetőséget biztosítson, hozzájáruljon sikeres külpiacra lépésükhöz. A fordulókon a versenyzők élő interjúban bizonyíthatják rátermettségüket, az öt legígéretesebb vállalkozás az ITU Telecom World 2019 rendezvény nemzetközi zsűrije előtt mutathatja be programját.

A győztes eljuthat Amerikába

Az első három helyezett nyereménye nemzetközi szakmai rendezvényen való részvételt, a kapcsolódó felkészülést és tanácsadást, B2B találkozók szervezését foglalja magában, összesen mintegy 30 ezer amerikai dollár értékben. Az első helyezett az észak-amerikai piacon 20 ezer dollár, a második helyezett Európán belül 5 ezer dollár értékű csomagban részesül. A dobogó harmadik fokára fellépő vállalkozás pedig garantáltan részt vesz a finnországi Slush 2019 startup rendezvényen.

Fotó: Pixabay

„A versenyen indulók egyedülálló nemzetközi kapcsolatrendszerre és tudásra tehetnek szert, többek között azért is, mert a zsűribe olyan világszerte elismert szakembereket hívunk meg, mint Thore Vestby, az Ichi Fund igazgatósági elnöke. A legjobb vállalkozások képviselői közvetlen megbeszéléseket folytathatnak vendégeinkkel, így személyre szabott visszajelzésekkel és értékes tanácsokkal gazdagodhatnak” – idézi a közlemény Solymár Károly Balázst, az ITM infokommunikációért felelős helyettes államtitkárát.

startup verseny startup ITM INPUT Program
Kapcsolódó cikkek