Cégvilág

Új szalámigyárat épít Szegeden a Pick

A 100 hektáros területen tervezett beruházás első lépcsőjében megépülő szalámiüzem 30 százalékos kapacitásnövekedést jelent

A tervek szerint jövő év elején kezdik el építeni a Pick Szeged Zrt. új gyártóüzemét Szegeden – mondta Sutka László, a cég megbízott vezérigazgatója a Pick alapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatón. Az M43-as autópálya és az 5-ös út kereszteződésénél fekvő 100 hektáros területen tervezett beruházás első lépcsőjében megépülő szalámiüzem 30 százalékos kapacitásnövekedést jelent, a penészes szárazárukból, így a Pick téliszalámiból pedig legalább 25 százalékos lehet a növekedés.

Számításaik szerint a kiemelt exportpiacokon 72 százalékos bővülést érhetnek el az új gyártókapacitás beindulása eredményeként.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Pick 2010 óta a Csányi Sándor tulajdonában álló Bonafarm Csoport tagja, amelynek tavalyi 266 milliárd forintos konszolidált árbevételéhez 63,2 milliárd forintos forgalommal járult hozzá.

A szegedi húsfeldolgozó évi 40 ezer tonna húskészítményt gyárt, amelyből több mint 10 ezer tonna szalámi.

Ezzel a feldolgozott márkatermékek között 15,1 százalékos részesedéssel piacvezető. Sutka László elmondta azt is, hogy árbevételük 25 százaléka származik az exportból, azon belül Németország részesedése 60 százalék.

Szeged gyár Pick
Kapcsolódó cikkek