Cégvilág

Már gyártják az Audi Q3 Sportbackeket Győrben

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben, amely az Audi A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint a Q3 után a legújabb győri modell, elsőként egy harmatezüst színű jármű gördült le a gyártósorról – közölte hétfőn az Audi Hungaria Zrt.

A közlemény szerint a modell kezdetben benzin- és dízelmotorral választható, a benzinmotor 230 lóerő, míg a dízelmotor 150 lóerő teljesítményű. Mindkét motortípus a győri Audiban készül. A tervek szerint a jövőben újabb erőforrások is megjelennek a kínálatban, köztük egy nagy teljesítményű dízel és egy belépő szintű benzines erőforrás, amely 48 voltos mild hibrid rendszerrel működik együtt.

A Q3 Sportback az Audi termékkínálatának első kompakt crossover modellje, amely az Audi Q3 leghangsúlyosabb ismertetőjegyeit is magán viseli.

A közlemény idézi az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnökét, Achim Heinflinget, aki szerint világszerte folyamatosan nő az SUV-ok iránti kereslet, ezért kiemelkedő jelentősége van annak, hogy a Q3 modell után egy újabb Q-modellel bővült gyártási portfóliójuk.

Hozzátette, hogy a győri járműgyár az egyik legrugalmasabb az Audi konszernben, mert jelenleg öt különböző modell készül ugyanazon a gyártósoron.

Fotó: AUDI HUNGARIA

Jelenleg négyezer ember vesz részt az A3 Cabriolet, a TT Coupé és a Roadster, valamint a Q3 és a Q3 Sportback modellek gyártásában. A győri autók a világ több mint kilencven országába jutnak el. Egy korábbi tájékoztatás szerint

a Q3 Sportback Európában ősztől kerül a kereskedésekbe.

Az Audi Q3 sorozatgyártása tavaly augusztus 28-án indult el Győrben, december 31-ig összesen 16 657 darab készült belőle.

Tavaly százezer autó gördült le a vállalat gyártósoráról, 5491 darabbal kevesebb, mint 2017-ben.

Az Audi Hungaria Zrt. árbevétele tavaly 2,3 százalékkal 7,377 milliárd euróra (2409 milliárd forint) csökkent 2017-hez képest.

Audi autóipar Audi Hungária Zrt.
Kapcsolódó cikkek