Cégvilág

Behozta lemaradásait a kukaholding

Az NHKV Zrt. számlázási rendszere már rendben működik, de a hazai hulladékgazdálkodás modernizálása továbbra is égető kérdés.

Kezdi utolérni magát a késlekedő számlázása miatt tavaly reflektorfénybe került NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A társaság a Világgazdaságnak küldött válasza szerint az idei első három hónapban kiszámlázott minden korábbi elmaradást és az aktuális időszakot is.

MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A negyedéves szinten 2,5 millió darabot meghaladó számlamennyiség feldolgozása a második negyedévben már zökkenőmentesen, rövid idő alatt megtörtént, az elszámolásokat pedig elküldték az ingatlanhasználóknak. Az NHKV ugyanakkor emlékeztetett, hogy mivel a számlákat a közszolgáltató partnerek adatszolgáltatása alapján készíti el, ezek megfelelősége és időbeni kiállítása nagyrészt a szükséges információnyújtás minőségén, a vonatkozó határidő betartásán múlik.

A hatályos jogszabály értelmében az NHKV árverezi el az érintett szolgáltatók által begyűjtött hulladékot. Bár az árverési eredményeit havonta kell közzétennie, ezzel ez év júniusa óta adós. Az állami tulajdonú cég magyarázata szerint azért, mert 2019 második negyedévétől – vagyis hulladékértékesítési stratégiája felülvizsgálatának idejére – felfüggesztette az árverési értékesítési rendszert. Ebben az időszakban közszolgáltatói partnereinek bevonásával értékesíti a hasznosításra alkalmas hulladékot.

 

A teljes cikket a pénteki Világgazdaságban olvashatja.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek