Cégvilág

A Harley-Davidson megküzd az elektromos motorral

A váratlan hiba okait felderítő vizsgálat „jól halad”, a Harley nem adott meg konkrét időpontot, várhatóan mikor folytatják a gyártást.

Leállította első elektromos szériája gyártását és kiszállítását a Harley-Davidson – adja hírül a Reuters. Bár korábban a 2020-as modelljei közt lett volna a LiveWire, a vállalat tegnap bejelentette, hogy az utolsó minőségellenőrzés során hibát észleltek.

És bár a váratlan hiba okait felderítő vizsgálat „jól halad”, a Harley nem adott meg konkrét időpontot, várhatóan mikor folytatják a gyártást.

A hírre 1 százalékot estek a Harley részvényei, jelenleg 34,73 dolláron (10468 forint) álltak.

 

A társaság az elektromos motorkerékpárokkal a fiatalabb és környezettudatosabb motorosok következő generációját célozzák, így próbálva megfékezni csökkenő amerikai eladásokat.

Fotó: Patrik Stollarz/AFP

A Harley-Davidson LiveWire modell: egy merőben új motorozási élmény

A LiveWire egy vadonatúj, teljes mértékben elektromos meghajtású motorkerékpár; amelyet úgy terveztünk, hogy a motoros a technológia egy teljesen új szintjén található, a Harley-Davidson motorkerékpárok kimagasló küllemével és érzetével párosuló, gigateljesítményű motorozási élménnyel gazdagodjon. Tekintve, hogy a LiveWire motorkerékpárt a teljesen elektromos H-D Revelation motor áttétel nélküli nyomatéka hajtja, azonnali gyorsulásra képes mindössze a markolat elfordításával – nincs tengelykapcsoló, se sebességváltás. Az akár 158 km-es (98 mérföldes) egy töltéssel megtehető motorozási távolság mellett a teljesítményt a városi közlekedésre optimalizáltuk.

A LiveWire január óta előrendelhető az Egyesült Államokban 29 799 dolláros áron. A megrendelések nagy része a meglévő és a régi „lovasoktól” érkezett, a gyár elmondása alapján.

elektromos Harley-Davidson
Kapcsolódó cikkek