A Master Good cégcsoport a hazai élelmiszer-gazdaságban kiemelkedik az integráció mértékét tekintve, de a baromfihús-készítmények gyártása eddig hiányzott a palettáról – válaszolta a Világgazdaság érdeklődésére Bárány László, a legnagyobb hazai baromfipiaci szereplő, a kisvárdai székhelyű Master Good Kft. ügyvezetője.
A sárvári Sága pedig a készítménygyártásban hazai piacvezető.
Bárány László szerint a most a Master Good tulajdonába került Sága jó brand, és jó piaci pozíciókkal rendelkezik.
Ráadásul olyan értéke is van, amely a hazai élelmiszer-feldolgozásban ritka: van 260 jól képzett, dolgozni akaró és tudó munkavállalója
– tette hozzá.
Hétfőn jelentették be, hogy a Bárány család tulajdonában lévő Master Good Kft. megvásárolta az angol tulajdonú, a Bernard Matthews Ltd. érdekeltségéhez tartozó Sága Zrt. részvényeinek száz százalékát, és a tranzakciót már a Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyta. A Sága a továbbiakban is önálló cégként működik, tehát nem olvad be a Master Goodba. A vezetői garnitúra is megmarad, a vezérigazgatói poszton azonban a tulajdonosváltással egyidejűleg Muzsek Andrást a Master Goodnál szintén tulajdonos-ügyvezető ifjabbik Bárány László váltotta. Körülbelül 2-3 hónapig tart majd, mire megismerik és megtanulják a folyamatokat, aztán meghozzák első döntéseiket a beruházásokról, amelyek kapacitásbővítő és hatékonyságjavító fejlesztések lesznek.
Arról is döntöttek, hogy legkésőbb két héten belül elkezdik lecserélni a Sága által mostanáig használt csirkehús-alapanyagokat a Master Good saját integrációjában előállított, GMO-mentes csirkehúsokra.
A kelet-közép-európai csirkehússzektorban csak a Master Good képes GMO-mentes csirkehús előállítására – nyomatékosította ennek jelentőségét Bárány László. A Sága jelenleg piaci bevezetés alatt álló E-mentes termékcsaládjában is lesznek olyan termékek, amelyek így a GMO-mentes minősítést is megkaphatják. A feldolgozandó pulykahús beszállításában ugyanakkor megmarad a Sága számára az alapanyagot eddig is szolgáltató két nagy hazai partner.
A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható