Cégvilág

MAVIR: az ország villamosenergia-ellátása biztosított

A vállalat pandémiás intézkedési tervvel készült fel az üzletmenet folytonosságának biztosítására.

A MAVIR Zrt. villamosenergia rendszerirányítóként garantálja Magyarország villamosenergia ellátásbiztonságát, felügyeli és működteti a kritikus infrastruktúrának számító nagyfeszültségű villamos energia átviteli hálózatot, valamint összehangolja a magyar villamosenergia-rendszer működését a szomszédos hálózatokkal – írja közleményében a társaság.

A MAVIR ZRt. menedzsmentje a megfelelő vezetői döntések és szakmai intézkedések meghozatalával biztosítja, hogy az új koronavírus okozta, világméretűvé váló pandémiás helyzetben is zavartalan legyen Magyarország villamos energia ellátása

– áll a közleményben.

A vállalat pandémiás intézkedési tervvel készült fel az üzletmenet folytonosságának biztosítására, az üzemszerű működésben esetlegesen bekövetkező nehézségek hatékony, biztonságos és szakszerű kezelésére.

Fotó: MTI / Komka Péter

Elsődleges és legfőbb célunk az, hogy megvédjük munkatársainkat a vírus okozta megfertőződéstől, különös tekintettel a vezénylőben, a távvezetéki munkálatokon és alállomásokon szolgálatot teljesítő, speciális szakértelemmel rendelkező kulcsmunkatársakra

– hangsúlyozta Biczók András, a MAVIR ZRt. vezérigazgatója.

Más rendszerirányítókhoz hasonlóan a MAVIR ZRt. is rendelkezik tartalék telephelyekkel, amely a legrosszabb forgatókönyvek életbe lépése esetén ki tudják váltani a jelenleg biztonságosan és zavartalanul működő elsődleges operatív irányító központ működését.

villamosenergia koronavírus energiaellátás MAVIR Zrt.
Kapcsolódó cikkek