Cégvilág

A járvány ellenére sem lassít Debrecenben a BMW

Ez év tavaszára ígértük az építkezés megkezdését, ami a cölöpözéssel el is indult, és azóta is folyamatos – közölte a debreceni BMW-beruházás kapcsán a Világgazdasággal a BMW Group.

Ez év tavaszára ígértük az építkezés megkezdését, ami a cölöpözéssel el is indult, és azóta is folyamatos

– közölte a debreceni BMW-beruházás kapcsán a Világgazdasággal a BMW Group. Arra reagálva, hogy a Top Tier Consultants szerint a tervezett formában és időzítéssel nem fog megépülni a gyár, a társaságnál kiemelték: spekulációkat nem kommentálnak, de elkötelezettek a jövőbeni debreceni gyáregység mellett, az előkészületek a tervek szerint haladnak. Pedig a stratégiai tanácsadó cég várakozásai szerint a kihasználatlan gyártókapacitások minimum hároméves késleltetést feltételeznek.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

Azt, hogy a debreceni munkát nem hátráltatja a járványhelyzet, korábban a Market Építő Zrt. alapító-vezérigazgatója, Scheer Sándor is megerősítette lapunknak.

Április végére kell előkészíteni az autógyár területét, ha a BMW érdemben nem változtat a műszaki tartalmon, ez időben meg is történik

– bocsátotta előre a nagyvállalkozó. Kifejtette: könnyen megoldható, hogy a dolgozók a legalaposabb higiéniai intézkedések, teljes fertőtlenítés mellett a műszak elején beüljenek a munkagép fülkéjébe, és anélkül lássák el a dolgukat, hogy másokkal érintkeznek. A BMW-gyár terület-előkészítése egyébként már tavaly 15-16 milliárd forintos forgalmat hozott az építőipari cégnek.

Lapunk értesülései szerint

már a nyáron elkezdődhet a mintegy 25 ezer négyzetméteres présüzem építése.

A részletekről érdeklődve a BMW Groupnál csak azt nyomatékosították, hogy a további lépésekről később tájékoztatnak. Az előzetes tervek szerint az egymilliárd eurós beruházással felépülő gyárban ezer új munkahely létesül, és évente 150 ezer autó készülhet.

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek