Cégvilág

Tuzson Bence: újabb 2700 munkahely jön létre a gödi Samsung gyárban

Az államtitkár elmondta, hogy a Samsung-gyár fejlesztése 400-500 milliárd forintba kerül, ezzel ez az egyik legnagyobb fejlesztés az országban.

Gödön – ahol a kormány az első gazdasági övezetet kijelöli – a Samsung gyár 1600 embernek ad munkát, de hamarosan fejlesztik az üzemet, további 2700 embert vesznek fel, így 4300-ra nőhet a ott foglalkoztatottak száma – mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette, hogy a rendelet értelmében a kijelölt gazdasági övezetből származó adóbevételeket elsősorban a terület környékére kell költeni, így a Gödön, Csomádon és a Dunakeszin élők érdekeit is figyelembe kell venni. A kérdés arról szól, hogy ezt az összeget ki fogja elkölteni, a városvezetés vagy a „nagyobb kitekintéssel rendelkező” megye, vagyis komplexen kell kezelni ezt a kérdést – jegyezte meg.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Samsung-gyár fejlesztése 400-500 milliárd forintba kerül, ezzel ez az egyik legnagyobb fejlesztés az országban.

A beruházás egyben technológiai váltást is jelent, hiszen elektromos autókhoz gyártanak akkumulátorokat az üzemben – ismertette.

Kérdésre elmondta azt is, a különleges gazdasági övezetek létrehozása egy lehetőség, amivel a kormány segíteni tud azokon a területeken, ahol munkahelyteremtés zajlik.

Ez egy gazdaságvédelmi lépés

– hangsúlyozta.

Hozzátette, egyelőre egy ilyen övezet van, de a lehetőség nyitva áll, hogy továbbiak jöjjenek létre.

Göd koronavírus Tuzson Bence Samsung
Kapcsolódó cikkek