Cégvilág

Megduplázódott az RTL Magyarország profitja

A vállalatcsoport 5,9 százalékos hirdetési árbevétel-növekedés mellett a teljes konszolidált árbevétel a 2018-as évhez képest 6,5 százalékkal nőtt.

Az RTL Magyarország közleményben jelentette be, hogy a koronavírus kapcsán született egyik kormányrendelet biztosította lehetőséggel élve az M-RTL Zrt. 2019-es éves beszámolóját csak később hozza nyilvánosságra, a közleményben emlékeztetnek ugyanakkor az RTL Group Magyarországon jelenlévő cégeinek együttes, 2019-es, már nyilvánosságra hozott eredményeire, ami alapján megduplázódott az RTL Magyarország profitja – derül ki a media1.hu cikkéből.

Az RTL Magyarország ma egy közleményben jelentette be, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV. 21.) korm. rendelet 2. § (1) bekezdése alapján

a Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) éves beszámolóját legkésőbb 2020. szeptember 30-án hozza nyilvánosságra.

Ami az RTL Magyarország (ide tartozik az RTL Group valamennyi magyarországi médiaszolgáltatással foglalkozó cége) 2019-es teljesítményét illeti: a vállalatcsoport jelentős nyereséget könyvelhetett el, ugyanis 5,9 százalékos hirdetési árbevétel-növekedés mellett

a teljes konszolidált árbevétel a 2018-as évhez képest 6,5 százalékkal 114 millió euróra nőtt.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összességében az RTL Magyarország profitja (EBITDA) a 2018-as 5 millió euróról a duplájára, 10 millió euróra nőtt tavaly.

A fentiekkel kapcsolatban hozzá kell tenni, hogy az RTL Magyarország (RTL Hungary) a tulajdonos, az RTL Group által használt gyűjtőnév, nem tényleges jogi entitás.

Az elnevezés alatt minden,

az RTL Group Magyarországon jelen lévő magyar nyelvű médiaszolgáltatásaival kapcsolatos üzleti érdekeltségeit – beleértve az M-RTL Zrt.-t is

– értik.

A versenytárs TV2 Média Csoport néhány nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra saját tavalyi pénzügyi eredményeit, ami alapján a TV2 Csoport is jelentős növekedést ért el 2019-ben.

éves beszámoló EBITDA koronavírus RTL Magyarország médiaszolgáltatás árbevétel
Kapcsolódó cikkek