Cégvilág

Remek eredménnyel zárta az évet a nemzeti hulladékgazdálkodó

Az NHKV Zrt. átszervezte a kintlévőség-kezelési folyamatait, melynek eredményeképpen a beszedettségi arány 80 százalékról 93 százalékosra növekedett.

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) 2019-ben stabilizálta pénzügyi helyzetét, növelte működésének hatékonyságát és tevékenységével hozzájárult a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzéséhez – olvasható a cég közleményben.

Az NHKV Zrt. pozitív,

közel 855 millió forintos üzemi eredménnyel és 246 millió forint adózott eredménnyel

zárta a 2019-es üzleti évet, likviditása és működése stabil.

A társaság felgyorsította a számlák kiállításának folyamatát, az elmaradásokat felszámolta, így az ügyfelek a tavalyi évben időben kapták meg számláikat. Az NHKV Zrt. újraszervezte a kintlévőség-kezelési folyamatait, melynek köszönhetően nagymértékben javult a kintlévőségek behajtásának eredményessége:

a beszedettségi arány 80 százalékról 93 százalékosra növekedett.

A társaság tőkeellátottsága megfelelő szintű, 2019. évi beszámolóját a tulajdonosi joggyakorló elfogadta. A társaság – az előző évi beszámoló elfogadásakor még folyamatban lévő, de azóta sikeresen lezárult egyeztetési munkáknak köszönhetően – mindenben eleget tett a számviteli törvény előírásainak, így a 2019-es évet lezáró beszámolót korlátozás nélküli jelentéssel látta el a könyvvizsgáló.

Illusztráció. Fotó: AFP

Külön kiemelendő, hogy az NHKV Zrt. koordinációs feladatkörében aktív szerepet vállalt a pandémiás helyzetben a közszolgáltató társaságokkal történő együttműködésben, az együttműködés sikeresen vizsgázott a járványügyi veszélyhelyzetben is, nem volt fennakadás a közszolgáltatásban.

Az NHKV Zrt. az elmúlt években részt vett a kormány és az támogatásával megvalósuló, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő fejlesztések szakmai, műszaki meghatározásában. Ennek eredményeképpen mára számos olyan beruházás, fejlesztés van folyamatban, amelyek hozzájárulnak a kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének megvalósításához.

Az NHKV Zrt. működésének továbbra is kiemelt célja a kormány klímapolitikai céljainak támogatása és a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése a nonprofit alapú szemétszállítás koordinálásával, valamint a hulladékgazdálkodási rendszer továbbfejlesztésével.

negyedév NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt pénzügy
Kapcsolódó cikkek