Cégvilág

Megvásárolja az MVM a cseh innogy-t

Az innogy Česká republika Csehország első számú földgázkereskedője, illetve egyre erősebb a jelenléttel bír a villamos energia piacán is.

Pénteken megállapodást írt alá az MVM és az E.ON, amelynek értelmében az MVM megvásárolja az innogy Česká republika 100 százalékos tulajdoni részesedését – közölte a társaság.

Közleményükben mérföldkőnek nevezték a tranzakciót a csoport regionális terjeszkedési stratégiájában, ugyanakkor erős hátteret és folytonosságot ígérnek a cseh innogy és ügyfelei számára.

Az innogy Česká republika (iCR) Csehország első számú földgázkereskedője, illetve egyre erősebb a jelenléttel bír a villamos energia piacán is.

Összesen több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki nap mint nap.

A tranzakció magában foglalja az innogy kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint a nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is. Az akvizíció teljes mértékben illeszkedik az MVM Csoport regionális terjeszkedési stratégiájához, hogy a nemzeti energetikai holding a közép-kelet-európai régió vezető energetikai szereplőjévé váljon.

Kóbor György
Fotó: Kallus György

Az iCR üzleti tevékenysége szintén igazodik az csoportéhoz, mivel többek között a digitalizációra és az ügyfeleknek nyújtott értékteremtésre épül.

Az iCR-rel egy igazi érték került most az MVM Csoport portfóliójába, amit meg fogunk becsülni, ugyanakkor azon fogunk dolgozni a cég vezetésével, hogy tovább erősítsük az iCR piaci pozícióját

– mondta Kóbor György, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója.

„Várjuk az együttműködést az MVM-mel, hogy közösen fejlesszük tovább ügyfeleinknek nyújtott termékeinket és szolgáltatásainkat. Biztosítani szeretném minden ügyfelünket és partnerünket, hogy továbbra is megbízható partnereik leszünk, és fenntartjuk az eddig jól kialakult kapcsolatokat és a magas szintű szolgáltatásokat” – mondta Tomáš Varcop, az innogy Česká republika vezérigazgatója.

Az ügylethez – ami várhatóan az év vége előtt lezárulhat – az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges, mivel az iCR eladása az E.ON és az RWE közötti szélesebb, több európai országot érintő tranzakcióhoz kapcsolódik.

Innogy akvizíció MVM Csoport
Kapcsolódó cikkek