Cégvilág

Szálloda fejlesztésre vett fel hitelt az Appeninn leány

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt közvetett tulajdonában álló Szántód Balaland Family Ingatlanfejlesztő Kft. az általa Szántódon fejleszteni kívánt ötcsillagos hotel és élménypark finanszírozása érdekében hosszú lejáratú beruházási hitelkeretszerződést írt alá a Nemzetközi Beruházási Bankkal 9,8 milliárd forint összeg keretében.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. közvetett tulajdonában álló Szántód Balaland Family Ingatlanfejlesztő Kft. 9,84 milliárd forint értékű hosszú lejáratú beruházási hitelkeretszerződést írt alá a Nemzetközi Beruházási Bankkal a Szántódon épülő ötcsillagos hotel és élménypark fejlesztésének finanszírozására – közölte az Appeninn Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A társaság közleményében azt írta, a terveknek megfelelően halad az Appeninn Nyrt. többségi tulajdonában álló Dreamland Holding Zrt. koloniális hangulatú, ötcsillagos kategóriájú, BalaLand elnevezésű szállodájának a fejlesztése Szántódon. A hotel a hozzá kapcsolódó élményparkkal kiegészülve a tervek szerint egy egész évben működő családbarát szálláshellyé válhat a balatoni régióban.

A beruházások költségeit részben önerőből, részben támogatásokból, illetve bankhitelekből fedezik. A Nemzetközi Beruházási Bankkal most megkötött hitelszerződéssel a fejlesztési munkálatokhoz szükséges bankhitel biztosítottá vált – tették hozzá.

Közölték, a BalaLand elnevezésű családi élményszálloda az idén júniusban került az Appeninn Nyrt. tulajdonába – két másik vidéki turisztikai ingatlanfejlesztési projekttel együtt -, miután az ingatlanpiaci társaság megvásárolta a Dreamland Holding Zrt. 75 százalékos részesedését a Szepesi család bizalmi vagyonkezelőjeként eljáró Szepard Kft.-től.

A szántódi 109 szobás, ötcsillagos szálloda fejlesztése már 2017-ben megkezdődött a tervezési munkálatokkal, idén tavasszal pedig a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett és elkezdődtek a mélyépítési munkálatok, amelyek várhatóan a nyár végére le is zárulnak.

Megjegyezték, hogy bár a járványhelyzet az építőiparban is lassulást eredményezett, a BalaLand fejlesztésében a rendkívüli állapotok nem okoztak fennakadást.

A tervek szerint 2022-től üzemel majd a szálloda,

amely közvetlenül több mint 100 új munkahelyet teremthet a térségben, továbbá jelentős adóbevételekkel járulhat hozzá a balatoni régió fejlesztéséhez – olvasható a társaság közleményében.

Az Appeninn részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az ingatlanbefektetési és vagyonkezelő társaság 2019. évi eredménye elérte a 10,2 millió eurót (3,3 milliárd forint).

szállodafejlesztés Apeninn hitel
Kapcsolódó cikkek