Cégvilág

Szexuális zaklatásba bukott bele az Ubisoft vezetősége

Távozik az Ubisoft kreatív igazgatója, és több vezető pozícióban lévő munkatárs.

Távozik az Ubisoft kreatív igazgatója, és több vezető pozícióban lévő munkatárs, a cég pedig zéró toleranciát hirdetett a vállalaton belüli zaklatásra a vasárnapi közleményük szerint – írja a France24.

Idén júniusban az interneten több olyan vallomás is reflektorba került, ami az Ubisoft vállalatot helyezi rossz fénybe. Olyan munkahelynek írják le a céget, ahol a vezetők többször visszaélnek a hatalmukkal. Az Index szemléje szerint konkrét eseteket is lehetett olvasni, olyanokat például, hogy

egy kreatív igazgató megnyalta egy beosztottja arcát egy vállalati bulin, illetve, hogy egy középvezető orális szexet követelt egyik munkatársától.

Fotó: Frederic J. Brown / AFP

A cég a vádak után belső vizsgálatot indított, majd

azonnali hatállyal távozott Serge Hascoet kreatív igazgató. Ugyancsak ment a cégtől a kanadai ág vezetője, Yannis Mallat, illetve az Ubisoft HR-igazgatója, Cecile Cornet is.

Az Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot a közleményben elmondta, hogy a cég elbukott abban, hogy egy biztonságos és inkluzív munkahelyet teremtsen a beosztottak számára. Guillemot szerint a múltbeli toxikus viselkedések szöges ellentétben vannak azokkal az értékekkel, amikből ő sosem engedett, és ezentúl sem fog.

Ubisoft szexuális zaklatás
Kapcsolódó cikkek