Cégvilág

Az idén rejtve maradnak a kulisszatitkok

Még egy évet várniuk kell azoknak, akik be akarnak pillantani az erőművek működésébe. Tavaly mintegy négyezren vettek rész és energiahivatal és csatlakozó partnerei által szervezett Erőművek Éjszakáján.

Az idén elmarad az Erőművek Éjszakája, amelyet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) tavaly ősszel az első alkalommal szervezett meg, de amelynek következő eseménye az erőművekben dolgozó szakemberek és a látogatók biztonsága csak 2021 őszén várható. A hivatal – mint közleményében hangsúlyozza – fontos céljának tartja a fogyasztók tudatos és takarékos energiafelhasználásának ösztönzését, az ezzel kapcsolatos ismereteknek pedig része az is, hogy hogyan keletkezik a háztartásokban felhasznált energia. Az Erőművek Éjszakája éppen ezt mutatja be a nagyközönségnek.

A 2019. novemberében rendezték megrendezett Erőművek Éjszakájához országszerte 42 erőmű, fűtőmű és látogatóközpont csatlakozott. A nyílt napon az érdeklődő nagyközönség bepillanthatott a villamosenergia- és távhőtermelés kulisszatitkaiba, megismerkedhetett az erőművekben és a fűtőművekben zajló munkával, a legfontosabb berendezések működésével és a technológiai folyamatokkal. Az esemény csaknem 4000 látogatót vonzott országszerte.

Fotó: facebook.com/eromuvekejszakaja

Az erőművek stratégiai fontosságú, a lakosság mindennapi energiaellátást biztosító egységek, ezért akkor járunk el felelősen, ha sem az ott dolgozók, sem a látogatók egészségét nem kockáztatjuk. Bízunk benne, hogy 2021-ben újra megrendezhetjük a programot

– idézi a közlemény Scherer Zsoltot, a MEKH szóvivőjét.

Erőművek éjszakája MEKH
Kapcsolódó cikkek